Kammerater frifundet for stribe af voldtægter af den enes lille datter

Der faldt fredag dom i en sag, hvor to kammerater på 72 og 69 år var tiltalt for flere tilfælde af voldtægt af den enes lille datter. Arkivfoto

Kammerater frifundet for stribe af voldtægter af den enes lille datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To kammerater på henholdsvis 72 og 69 år blev fredag frikendt for en række voldtægter af den enes lille datter. Efter i alt tre retsdage i december voterede dommer og domsmænd i under en halv time, inden afgørelsen faldt.

Horsens: Under en halv times votering var nok for dommer og to domsmænd: To kammerater på 72 og 69 år frifindes for en stribe af voldtægter mod den 72-åriges datter i årene 2002-2011.

Familie og pårørende klappede forsigtigt og krammede, da dommen blev læst op fredag i Retten i Horsens. De var synligt lettede.

Over tre retsdage i december har de to mænd fra Horsens siddet på anklagebænken tiltalt for henholdsvis tre og to tilfælde af voldtægt mod pigen, der i dag er 17 år og bor hos en plejefamilie.

- I sådan en sag er det påstand mod påstand, og så skal det bevises med stor sikkerhed, at forholdene har fundet sted. Det, finder vi ikke, er tilfældet i denne sag, lød det fra dommeren.

En afgørelse om tortgodtgørelse træffes senere. Statsanklageren har 14 dage til en eventuel anke til landsretten.

Voldtægtssag
To mænd på 72 og 69 år var på anklagebænken for flere tilfælde af voldtægt mod den enes datter i årene 2002-2011.Pigen er i dag 17 og bor hos en plejefamilie.

De første retsmøder med bl.a. en stribe vidneforklaringer blev holdt 6. og 7. december.

Fredagen var sat af til dokumentation, procedure og altså domfældelse.

Anklager: Ikke under fire år

Anklager Iben Degnbol krævede som afslutning på sin procedure fredag formiddag ikke under fire års ubetinget fængsel til den 72-årige og ikke under to års ubetinget fængsel til den 69-årige.

Forsvarerne Thomas Kelstrup og Jytte Smidstrup plæderede for frifindelse.

Pigen har ikke på noget tidspunkt været til stede i retten. Hendes forklaring er i to omgange afgivet på video. Optagelserne blev afspillet for lukkede døre på første retsdag 6. december.

Sagen tog fart i foråret 2018, da den da 16-årige pige over for sin plejemor satte navn på tre mænd, der havde voldtaget hende privat, på et horsensiansk værtshus og i en campingvogn ved Bygholm Sø. To af de tre navngivne var de tiltalte, den tredje er for nylig blevet sigtet i sagen. Pigen nævnte yderligere to mænd, som det dog ikke har været muligt for politiet at identificere.

Plejemoren underrettede straks den nordjyske kommune, hvor pigens mor bor, og så fortsatte sagen med bl.a. videoafhøringer hen over sommeren.

Anklageren slog i sin procedure fast, at sagen var et spørgsmål om troværdighed. Ja, der var huller og modstridende oplysninger i pigens forklaring, men det betød ikke, at man helt skulle forkaste, hvad hun havde sagt.

- Hvorfor skulle hun forklare det her, hvis det ikke passer? Det giver ikke mening, sagde Iben Degnbol, der også slog på, at plejemoren, som er den, der kender den nu 17-årige allerbedst, i retten slog fast, at hun troede på pigen.

Forsvarere: Løgn på løgn

Forsvarerne talte omvendt om en sag blottet for fysiske beviser. Der var reelt kun pigens videoforklaring her mange år efter, og den bød på løgn på løgn, ifølge Thomas Kelstrup og Jytte Smidstrup. De tegnede et billede af en "drama queen" med stort behov for opmærksomhed - også selv om det indebar små og store løgne.

- Når man har fulgt sagen, skulle man tro, at den handlede om forældreevne, samværsret osv. Men det er sagen uvedkommende, om min klient var en mønsterfar. Faderrollen er ikke og har aldrig været hans spidskompetence - og netop derfor var han aldrig alene med sine børn, sagde Thomas Kelstrup, som var forsvarer for den 72-årige.

Jytte Smidstrup, forsvarer for den 69-årige, supplerede:

- Pigens forklaring er usikker, direkte forkert på mange punkter og utroværdig. Den er slet ikke detaljeret nok til, at der kan fældes dom i nogen af forholdene.

Jytte Smidstrup fremhævede også, at pigens løgne er dokumenteret af både skolen, hvor hun gik, og plejemoren - og at kommunen flere gange har fået besked derom på skrift.

Staten skal betale omkostningerne i sagen, lød det i dommen fredag.

Kammerater frifundet for stribe af voldtægter af den enes lille datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce