Indbrudstyv: Jeg vil bare virkelig gerne i fængsel

60 dages ubetinget fængsel. Det blev straffen til en 46-årig mand, der torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, sigtet for indbrud. Og højst usædvanligt var både anklager, forsvarer og den dømte helt tilfredse med den dom. Arkivfoto

Indbrudstyv: Jeg vil bare virkelig gerne i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

46-årig mand bad dommer om at blive sat bag tremmer. Hans forsvarer bakkede op om ønsket.

Horsens: Jeg vil gerne i fængsel og lige have en slapper. Hvis jeg bliver sat på fri fod, så begår jeg indbrud igen. Ellers har jeg ingen penge at overleve for.

Sådan lød det fra en 46-årig mand, der torsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Blot 17 minutter efter den spinkle mand blev fremstillet for en dommer i retten, kunne han igen forlade retten ledsaget af to betjente og en dom på 60 dages ubetinget fængsel.

Og det passede tilsyneladende både indbrudstyven og hans forsvarer godt. I hvert fald er det sjældent at opleve, at anklager og forsvarer i en straffesag er rørende enige om, hvordan en sag skal bedømmes.

- Jeg er i den sjældne situation, at jeg er helt enig med anklageren. Min klient skal i fængsel. Han har i den grad brug for hjælp og for at møde en socialrådgiver, der kan hjælpe ham med at komme i gang med et liv, der er mere fornuftigt, lød det fra forsvarer Thomas Kelstrup, som på sin klients vegne bad om, at sagen blev fremmet, så der kunne blive afsagt en dom med det samme.

Jeg er i den sjældne situation, at jeg er helt enig med anklageren. Min klient skal i fængsel. Han har i den grad brug for hjælp og for at møde en socialrådgiver, der kan hjælpe ham med at komme i gang med et liv, der er mere fornuftigt.
Thomas Kelstrup, forsvarer

Meldte sig selv: Jeg er en amatør

Den 46-årige blev anholdt onsdag eftermiddag, efter han tidligere på dagen brød ind i et hus på Buevej i Horsens. Her stjal han en keramiklampe og et slumretæppe til at pakke lampen ind i.

- Jeg brød ind med et koben, tog lampen og tæppet, og så gik jeg igen. Jeg gemte lampen på en legeplads, og så gik jeg hjem til en kammerat, hvor politiet dukkede op og anholdt mig, fortalte han.

Ved anholdelsen var det ikke første gang i denne uge, den 46-årige var i kontakt med ordensmagten.

I retten forklarede han detaljeret om, hvordan han natten til mandag brød ind på værtshuset Pusterummet på Emil Møllers Gade i Horsens. Han fortalte, at han brød en låge op, alarmen gik, og han rev den ned og smed den i en fryser, inden han stak af med sprut, øl, cigaretter og en smartphone.

Efter indbruddet meldte han sig selv til politiet. Hvorfor, spurgte anklageren.

- Jeg fik lidt dårlig samvittighed. Jeg er ikke vant til at begå indbrud. Jeg er en amatør, der har brug for hjælp, sagde den 46-årige, som også forklarede, hvorfor han havde valgt at begå indbrud.

- Jeg gjorde det for at få penge. Jeg mangler penge. Og jeg begår flere indbrud, hvis jeg bliver løsladt i dag. Jeg vil virkelig gerne fængsles, og det har jeg også sagt til politiet, understregede han med lav stemme.

Et råb om hjælp

Opremsningen af den 46-åriges personlige forhold var billedet af en personlig deroute. Manden havde for under et år siden et job og en bolig i en af Horsens' oplandsbyer. Nu er han på kontanthjælp og lever på gaden.

- Jeg har haft et stort alkoholmisbrug. Jeg drak på et tidspunkt tre flasker vodka om dagen. Jeg drikker ikke så meget mere, men jeg har ikke noget sted at bo, og jeg skal bruge penge til mad og cigaretter, forklarede han, mens han igen understregede, at han gerne ville i fængsel.

- Det her er virkelig et råb om hjælp fra min klient, supplerede forsvarer Thomas Kelstrup.

Og råbet om hjælp blev hørt. Efter den fuldstændige tilståelse valgte dommeren at idømme den 46-årige 60 dages ubetinget fængsel. Han blev sendt direkte til afsoning.

Indbrudstyv: Jeg vil bare virkelig gerne i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce