Horsensianer dør efter tragisk styrt ved stort cykelløb

En 58-årig mand fra Horsens døde fredag af de kvæstelser, han pådrog sig, da han torsdag styrtede på sin cykel ved Yding Skovhøj. Manden deltog i motionscykelløbet Danmarks Højeste Motionscykelløb, og ved en lang nedkørsel fra Yding Skovhøj mod Yding by styrtede han. Arkivfoto: Morten Pape

Horsensianer dør efter tragisk styrt ved stort cykelløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelløbet Danmarks Højeste Motionscykelløb fik torsdag en tragisk udgang, da en 58-årige mandlig deltager fra Horsens styrtede i Yding Skovhøj. Han slog hovedet så slemt, at han døde dagen efter.

Yding: En 58-årig mand fra Horsens døde fredag af hovedkvæstelser, han pådrog sig torsdag kl. 12.40 ved et styrt på sin cykel.

Manden deltog i Danmarks Højeste Motionscykelløb, og ved en nedkørsel fra Yding Skovhøj mod Yding by gik det galt.

Ifølge Sydøstjyllands Politi væltede han på sin cykel i et solouheld, og selvom han var iført cykelhjelm, slog han sit hoved voldsomt.

Han blev fløjet med helikopter til Skejby Sygehus, hvor han blev lagt i kunstigt koma og behandlet. Hans liv stod dog ikke til at redde, og han døde fredag middag, lyder det fra politiet.

Kørte i hul i asfalten

Det er Stilling Idræts Forening, der arrangerer Danmarks Højeste Motionscykelløb, og Jesper Nordland, medieansvarlig i arrangørgruppen, forklarer, at han ikke selv så ulykken. Han oplyser dog om den tragiske episode:

- Han lå forrest i en mindre gruppe, der kørte ned fra Yding Skovhøj mod byen. Det er en ret lang nedkørsel, hvor rytterne ligger med forholdsvis høj fart. Så vidt jeg er orienteret, kørte han i et hul i asfalten, hvorefter cyklen punkterede, og han mistede kontrollen over cyklen og styrtede, fortæller Jesper Nordland.

Han tilføjer, at cyklisterne ved nedkørslerne kan cykle op til 70-80 km/t. Det er uvist, hvor hurtigt den 58-årige cyklede.

Vi prøver at dække ind

Ved cykelløbet var der tilmeldt 1665 motionscyklister.

Selvom løbet blev afholdt for 36. gang, er der aldrig sket så alvorlig en ulykke før, fortæller Jesper Nordland.

- Det er den mest sørgelige udgang, man overhovedet kan tænke sig til. Der sker styrt rundt om, og vi har samaritter, telefonnumre folk kan ringe til og servicebiler, der kører rundt. Vi prøver at dække ind, men det er simpelthen yderligere, det der er sket her. Det kunne lige så vel være sket på en almindelig søndagstur. Uanset hvad er jeg ked af at høre, at styrtet fik det udfald, siger Jesper Nordland.

Horsensianer dør efter tragisk styrt ved stort cykelløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce