'Hård' læremester tiltalt for at pine sin lærling: Vi havde et lillebror-storebror-forhold

Sagen om en håndværkerlærling, der angiveligt har været udsat for overgreb på son arbejdsplads, behandles i dag i Retten i Kolding. Arkivfoto: torben Glyum

'Hård' læremester tiltalt for at pine sin lærling: Vi havde et lillebror-storebror-forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de tiltalte i en sag om grov vold og seksuelt overgreb mod en håndværkerlærling forklarede i retten, at han havde et tæt forhold til sin lærling. Han mistede respekt for lærlingen, da han anmeldte de overgreb, sagen drejer sig om.

Kolding: En 25-årig håndværker forklarede tirsdag formiddag i Retten i Kolding, at han havde et tæt forhold til den 20-årige mand, som han er tiltalt for at udsætte for grov vold og overgreb, blandt andet på byggepladser i Horsens.

- Vi var rigtig, rigtig gode kammerater. Vi havde meget privatliv sammen. Vi havde et lillebror-storebror-forhold. Jeg gik op i at lære ham tingene på den rigtige måde, og det var ikke kun arbejde. Også ting i livet, sagde han.

Den 25-årige håndværker er tiltalt for sammen med en 30-årig mand at have overfaldet lærlingen på fem forskellige datoer. Ifølge anklageskriftet foregik overgrebene ved, at den 25-årige satte sig på lærlingen, mens den 30-årige pressede et kosteskaft mod endetarmen på ham. Et af de overgreb, der angiveligt har fundet sted, blev optaget på video. I det forhold er der to andre mænd også tiltalt.

Alle de tiltalte nægter sig skyldige.

"Jeg var en hård lærermester"

Den 25-årige tiltalte fortalte i retten, at lærlingen var den person, han tilbragte mest tid med. Han fortalte, at han typisk hentede ham hver morgen klokken halv syv og afleverede ham hjemme igen klokken 16.30.

Han fortalte, at lærlingen i begyndelsen ikke var særligt dygtig, men at han endte med at blive udlært med den næsthøjeste karakter. Noget, den 25-årige var stolt over.

- Jeg var en hård læremester, når det var nødvendigt. Det har jeg været. Og det var han glad for.

Han fortalte også, at der var grove drengestreger à la "Jackass" på byggepladserne. Det var ifølge ham helt generelt og ikke noget, der kun gik ud over lærlingen.

- For eksempel har han skudt mig i røven med en sømpistol. Vi stikker tagbrændere op i røven på hinanden og brænder hinanden. Ting, der gør ondt kortvarigt. Det gør vi ved hinanden. Så griner vi ad det. Det har været nærmest normalt, fortalte han.

Sur over anmeldelse

Konfronteret med anklageskriftet sagde den 25-årige, at han ikke kunne genkende de angivelige overfald. Han forklarede, at han før har lagt lærlingen ned på jorden, men at det har været for sjov.

Han sagde, at lærlingen aldrig har givet udtryk for, at han ikke syntes, drengestregerne var sjove. Og han er sikker på, at lærlingen havde sagt det til ham, hvis han syntes, det var for meget.

- Det ville han helt sikkert. Vi snakkede om følelser og ekskærester. Han har betroet mig mange ting, sagde den 25-årige.

Forholdene, der er beskrevet i anklageskriftet, blev anmeldt til 3F. Ifølge den 25-årige drejede beskyldningerne sig kun om den 30-årige tiltalte i første omgang. Den 25-årige blev sur over, at lærlingen i det hele taget havde anmeldt noget.

- Jeg syntes, det var noget mærkeligt noget. Jeg bliver lidt krænket af, at han vælger at melde det. Jeg mistede en masse respekt for ham, forklarede han.

Den 25-årige ville hellere være på sin kollegas, den 30-åriges, side.

- Jeg tager hans parti. Også for at vise ham (lærlingen, red.), at nu er jeg sur over det her, sagde han.

Senere blev både den 30-årige og 25-årige meldt til politiet.

- Jeg er ked af det her. Jeg troede, vi var kammerater.

'Hård' læremester tiltalt for at pine sin lærling: Vi havde et lillebror-storebror-forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce