Flytte-svindler fra Horsens skal i fængsel: - Mere ville have mere, forklarer han

Retten i Horsens fastslog tirsdag, at en 29-årige flyttemand bevidst snød sine kunder i firmaet BM Flyttetransport. Derfor skal han nu fire måneder i fængsel. Arkivfoto

Flytte-svindler fra Horsens skal i fængsel: - Mere ville have mere, forklarer han

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lang række kunder betalte forud for transportopgaver, som de aldrig fik udført. Det koster nu en 29-årig mand fra Horsens fire måneders ubetinget fængsel.

Horsens: En 29-årig mand fra Horsens skal fire måneder i fængsel for at have snydt en lang række kunder i sit firma BM Fragtfirma.

Ved Retten i Horsens skulle han tirsdag stå til ansvar for ét forhold af underslæb og 16 forhold af bedrageri. En enig domsmandsret kendte ham skyldig i samtlige forhold.

De 16 bedrageri-forhold fandt sted i perioden fra marts 2016 til april 2017. Her modtog flyttemanden hel eller delvis betaling for flytte- og transport-opgaver, som han aldrig udførte. Det drejede sig om beløb svingende fra 400 kr. til 16.000 kr. - sammenlagt ca. 50.000 kr., som han nu er dømt til at skulle betale tilbage.

Anklageren fremlagde beviser for aftalernes indgåelse og for overførsel af betaling, som enten skete direkte til den 29-åriges konto eller via Mobilepay til tre personer fra hans netværk. Han erkendte alle forhold. Også at han senere havde modtaget de penge, der via Mobilepay var overført til andre.

I et enkelt tilfælde havde en veninde, der fik penge på Mobilepay, dog ført pengene direkte tilbage til kunden, fordi hun via et tv-program blev opmærksom på, at den 29-årige snød sine kunder.

For naiv og godtroende

Den 29-årige forklarede i Retten, at det i begyndelsen gik godt for hans flyttefirma, men at opgaverne efterhånden løb fra ham.

- Der er mange forklaringer og undskyldninger for, hvorfor opgaverne ikke blev udført, konstaterede anklageren og spurgte:

- Men hvorfor betalte du ikke pengene tilbage, og hvorfor blev du ved med at modtage forudbetaling for flere og flere opgaver, du vidste, du ikke ville udføre?

- Mere ville have mere, lød det blandt andet fra den 29-årige, som forklarede, at han løbende brugte pengene til at lappe huller i økonomien.

- Jeg var nok for naiv og for godtroende, tilføjede han, men den købte anklager ikke:

- Det er vist nærmere dine kunder, der var godtroende. De har betalt i god tro - som man jo normalt kan være, når man indgår den slags aftaler, sagde hun.

Beholdte selv en skulptur

Dommeren forklarede, at retten var nået til enighed om, at den 29-årige modtog betaling for flytteopgaverne velvidende at han ikke ville udføre dem eller at han "med overvejende sandsynlighed" ikke ville udføre opgaverne.

Retten fandt ham desuden skyldig i forholdet om underslæb; et forhold, han ellers nægtede.

Det drejede sig om en tvist med en 51-årig dansk mand, bosat i Bruxelles. Han købte en vare på Lauritz.com og aftalte med horsensianeren, at han skulle hente den hos auktionshuset i Herning og herefter hurtigst muligt levere den til Bruxelles. Den 51-årige betalte 600 kr. forud for transporten.

- Det var så det sidste, jeg hørte til det, forklarede han i retten via video-transmission fra Bruxelles.

Han forklarede, hvordan han igen og igen forgæves forsøgte at få kontakt med flyttefirmaet og den 29-årige, både via mail og telefon.

Den 29-årige hentede skulpturen i Herning som aftalt, men siden stod den på hans adresse i omtrent et år, fremgik det. Han forklarede selv, at han havde til hensigt at levere den, men at der ikke var aftalt noget bestemt tidspunkt, og at han ikke hørte noget fra den 51-årige - bortset fra en mail, som han først så længe efter.

- Så jeg kan ikke se, det så var mit problem, fastslog han i vidneskranken.

Det mente retten til gengæld, at det var. Og når man tilegner sig en ting, man har fået i varetægt fra andre, betragtes det i straffeloven som underslæb, fremgik det.

Tidligere dømt for bedageri

Den 29-årige er to gange tidligere straffet for bedrageri, og det var med til at skærpe straffen, forklarede dommeren.

Forsvareren plæderede for, at personlige forhold trak i modsat retning.

- Uanset personlige forhold er vi på baggrund af forstraffene og på baggrund af forholdenes karakter nået frem til en ubetinget fængselsstraf på fire måneder, lød det blandt andet i begrundelsen som dommeren læste op.

Den 29-årige udbad sig betænkningstid i forhold til anke-spørgsmålet.

Flytte-svindler fra Horsens skal i fængsel: - Mere ville have mere, forklarer han

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce