Flere sommerindbrud i Odder området

Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix

Flere sommerindbrud i Odder området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre østjyder havde ubudne gæster, mens familien var på sommerferie. Men faldet skyldes primært fald i Aarhus og Randers, mens alle øvrige østjyske kommuner faktisk oplevede en lille stigning.

ØSTJYLLAND: Antallet af sommerferieindbrud i private østjyske hjem er raslet ned siden 2015. Men det gælder ikke for Odder, hvor der er sket en stigning af indbrud fra sidste år til i år og en fordobling i forhold til 2015.

Kigger man nærmere på de tal, som Østjyllands Politi netop har sendt ud, udmærker Aarhus og Randers sig som duksekommunerne, der har hevet den østjyske indbrudsstatistik et nøk i den rigtige retning.

Tilsyneladende er indbrudstyvene dog rykket længere ud på landet, idet både Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Odder kommuner har haft flere sommerferieindbrud i 2018 end i 2017.

Og så kan Samsø heller ikke længere kalde sig superduks. For første gang siden 2015 figurerer det lille ø-samfund nemlig i statistikken.

De seneste tre år er antallet af indbrud faldet med mere end 20 procent, og i den netop opgjorte indbrudsstatistik fra Østjyllands Politi fortsætter tendensen i 2018, hvor der er anmeldt i alt 359 indbrud i sommerferieperioden mod 372 året før.

Tallet dækker også tyveri fra ulåste boliger og tricktyverier fra private hjem, der fra i år tæller med i indbrudsstatistikken.

Hellere en gang for meget

Ifølge politiet skyldes det generelle fald, at betjentene arbejder mere målrettet mod den type kriminalitet end tidligere, og at politiet nu patruljerer intensivt i de områder, de ved, at indbrudstyvene færdes.

- Vi arbejder målrettet og intensivt med at få antallet af indbrud bragt ned, særligt op til ferier, da vi ved, at sommeren og andre ferieperioder er højsæson. Vi arbejder analytisk for at kæde flere indbrud sammen, eksempelvis hvis vi genkender en fremgangsmåde fra tidligere, eller et signalement på en mulig gerningsbil eller gerningsmand. Og så patruljerer vi løbende i de områder, som er særligt ramt, så vi forebygger at indbruddene sker igen, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup, Østjyllands Politi.

- Derudover er det en stor hjælp, når borgerne holder øjne og ører åbne, og tipper os, når de ser noget mistænkeligt, siger han.

Flere sommerindbrud i Odder området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce