Chef for håndværkerfirma indkaldte til trivselssamtaler efter beskyldninger om overgreb

Sagen om en håndværkerlærling, der angiveligt har været udsat for overgreb på sin arbejdsplads, behandles for anden dag i træk i dag i Retten i Kolding. Arkivfoto: Torben Glyum

Chef for håndværkerfirma indkaldte til trivselssamtaler efter beskyldninger om overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefen for det firma, hvor en række ansatte ifølge anklagemyndigheden begik grov vold og overgreb mod en lærling, indkaldte til trivselssamtaler med sine ansatte. Ingen af dem følte, at noget var galt.

Kolding: En række trivselssamtaler var konsekvensen af de beskyldninger om grov vold og overgreb, der i 2017 blev rettet mod ansatte fra et håndværkerfirma.

I disse dage kører en sag i Retten i Kolding, hvor ansatte fra firmaet er tiltalt for at have holdt en 20-årig lærling fast og presset et kosteskaft mod hans endetarm.

Chefen i firmaet hørte om sagen, da fagforbundet 3F en dag lige før påske i 2017 ringede til ham. Han blev bedt om at møde på 3F's kontor i Kolding straks, og det gjorde han. Hos 3F mødte han en faglig sekretær og stedfaderen til den lærling, overgrebene ifølge anklagemyndigheden er rettet imod. Stedfaderen havde samme dag gjort 3F opmærksom på sagen og vist en video, der viser en af de episoder, hvor lærlingen ifølge anklagemyndigheden udsættes for overgreb.

Stedfaderen og chefen blev enige om, at sagen måske kunne ordnes indbyrdes, og derfor mødtes de nogle dage efter på firmaets kontor, fortalte chefen, da han onsdag vidnede i retten.

- Vi snakker om det. Han (stedfaderen, red.) mener, vi kan få sagen ud af verden ved at give en erstatning og fyre (en af de tiltalte, red.). Jeg siger, at jeg gerne vil have en trivselssamtale med medarbejderne og finde ud af, hvad pokker der er foregået. Jeg har kun set nogle sekunder af en video, og jeg kan ikke forholde mig til det, fortalte chefen.

Gav ikke anledning til fyringer

Chefen holdt trivselssamtaler med de syv medarbejdere, der på det tidspunkt var i firmaet, men de giver ikke anledning til nogen fyringer.

- De synes alle, at de har det godt. Der er ingen, der føler, at der skulle være noget galt, fortalte chefen, som dog ikke spurgte medarbejderne ind til videoen.

- Hvad tænker du om videoen?, spurgte anklager Anna Holm.

- Jeg tænker klart, at det er noget, der ikke bør foregå på en arbejdsplads, lød svaret.

- Har du meldt det ud i firmaet?

- Nej. Men vi har snakket om det. Det er jo svært at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, for de har været venner alle sammen.

Stedfaderen mødtes med chefen en sidste gang, men det blev et kort møde, fortalte stedfaderen i retten.

- Mødet slutter efter ti minutter, for jeg siger, at hvis ikke der er plads til hverken undskyldninger eller indrømmelser, så kan vi ikke komme videre af frivillighedens vej. Så må vi gå en anden vej, fortalte han.

Herefter blev sagen meldt til politiet.

Chef for håndværkerfirma indkaldte til trivselssamtaler efter beskyldninger om overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce