Brandvæsenet får færre indsatsledere

For to år siden blev Odder Brandvæsen en del af Østjyllands Brandvæsen, og det betyder ændringer. Arkivfoto

Brandvæsenet får færre indsatsledere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holdleder fra Odder må slukke de små brande, men skal have hjælp fra en indsatsleder til de større opgaver, hvor der er brug for assistance.

Odder: Med virkning fra 1. april er der ikke længere en indsatsleder på stationen i Odder, der rykker først ud til alle brande. I stedet skal holdlederen på det team, der kører ud, vurdere branden.

- Hvis meldingen lyder på en bilbrand, vil indsatslederen som udgangspunkt ikke køre, men hvis meldingen lyder på noget stort, så kører han. Og hvis holdlederen har brug for hjælp, kontakter han indsatslederen, siger Lars Hviid, der er direktør for Østjyllands Brandvæsen.

De indsatsledere, der dækker Odder, vil typisk have base i Skanderborg eller Aarhus. Når en holdleder kommer ud til en stor brand, og der er brug yderligere assistance og en indsatsleder, så vil assistancen typisk komme fra nærmeste relevante station, mens indsatslederen skal køre fra sit opholdssted, der typisk er Skanderborg eller Aarhus.

Men det vil ikke gøre kvaliteten af arbejdet ringere, mener direktøren.

- Der er ingen faglig begrundelse for at sige, at indsatsen bliver dårligere. Generelt bliver der færre indsatsledere på landsplan. En meget stor del af de indsatser, der er, kan håndteres af det mandskab, der rykker ud. Det giver os en mulighed for at give indsatslederne rutine i de større indsatser, siger Lars Hviid.

Der er ingen faglig begrundelse for at sige, at indsatsen bliver dårligere.
Lars Hviid, direktør Østjyllands Brandvæsen

Bliver ikke dårligere

Fremtiden byder på to indsatsledere på vagt i Østjyllands Brandvæsens område: en i den nordlige del og en i den sydlige. Opgaven er at koordinere ved større brande, derfor skal indsatslederne ikke rundt til småbrande.

- Der skal være en grund til, man sender en indsatsleder. En bilbrand i det fri har en indsatsleder ikke noget at gøre ved. Men hvis det derimod er en stor gårdbrand eller en industribrand, hvor der er brug for assistance, så giver det mening. Så skal indsatslederen være fremme før de supplerende styrker, siger direktøren.

- I de gode gamle dage havde man en idé om, at indsatslederen skulle være fremme før slukningstoget, men i dag arbejder man med, at han skal være fremme i forbindelse med, der kommer assistance, tilføjer Lars Hviid.

Brandvæsenet får færre indsatsledere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce