Børnene sov i hjemmet, da hjemmerøver stak med skruetrækker: Nu er han fængslet - igen

Arkivfoto

Børnene sov i hjemmet, da hjemmerøver stak med skruetrækker: Nu er han fængslet - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 35-årig far til to vågnede på sin sofa til synet af en fremmed mand i sin stue, mens børnene sov på første sal. Det udviklede sig til håndgemæng mellem de to, og den 35-årige blev bl.a. stukket med en skruetrækker.

Horsens: Det var forsøg på hjemmerøveri, da en 26-årig mand fra Horsens natten til mandag trængte ind i et hjem på Spedalsø i Horsens.

Det var dommerens konklusion, da den 26-årige mandag eftermiddag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Han er sigtet for såvel forsøg på hjemmerøveri som for grov vold i gentagelses-tilfælde, og dommeren fandt ligesom anklageren grundlag for at varetægtsfængsle den sigtede. Det betyder, at han nu er tilbage i brummen, hvor han i forvejen burde være, men som han flygtede fra 1. september.

Greb en køkkenkniv

Ved grundlovsforhøret læste anklageren bl.a. op, hvad den 35-årige familiefar har forklaret til politiet.

Han var faldet i søvn på sin sofa i stuen, inden han fik slukket lyset og låst døren for natten. Omkring kl. 3.30 vågnede han til synet af den fremmede mand, som ifølge forklaringen var iført både hue, tørklæde og maske til at kamuflere ansigtet. Han stod bøjet ind over husets computer, og han havde en skruetrækker i hånden, lød forklaringen.

Den 35-årige har forklaret, at han råbte "hvad laver du her" og "kan du komme ud", men da den fremmede trådte frem og begyndte at stikke med skruetrækkeren, udviklede det sig til kamp mellem de to. Han mener, at han blev ramt af skruetrækkeren fem-10 gange i ansigtet, inden han fik den 26-årige overmandet på gulvet. Da mistede den 26-årige skruetrækkeren, men havde til gengæld held til at gribe en køkkenkniv. Det fik den 35-årige til at trække sig og appellere til, at gerningsmanden viste hensyn til børnene i huset. Den 26-årig tog benene på nakken, men i farten tabte han både hue og mobiltelefon.

Derfor var det ikke svært for politiet at finde frem til ham. Han blev anholdt kl. 6.04 på en adresse i Horsens.

Jordet som i amerikansk fodbold

Anklageren dokumenterede med rapport og fotos fra skadestuen, hvordan den 35-årige havde fået flere stiksår og flænger på op til otte cm i ansigt og hovedbund.

Den 26-årige havde også pådraget sig røde mærker, fremgik det.

Den 26-årige forklarede foran dommeren, at han var på flugt fra politiet, og at han sammen med en kammerat, han kun kender fornavnet på, tog til adressen for at købe hash. Han kendte ikke selv noget til beboeren, men det var kammeraten, der sagde, de kunne købe hash der. Det var kammeraten, der åbnede døren, men den 26-årige gik først ind.

- Jeg kunne ikke se nogen, så jeg råbte hallo. Og pludselig blev jeg jordet over som i amerikansk fodbold og knaldet helt over i opvaskemaskinen. Jeg panikkede og måtte kæmpe for mit liv, mens han slog og holdt mig nede. Jeg greb en køkkenkniv, men jeg har aldrig haft en skruetrækker, forklarede den 26-årige, som i øvrigt var meget utålmodig under grundlovsforhøret.

Det varede en lille time, hvilket den 26-årige mente var meget lang tid, og han afbrød gentagne gange både anklager og forsvar, mens de dokumenterede og procederede, for at komme med sin egen forklaring.

Var der en gerningsmand mere?

Dommeren fandt begrundet mistanke om, at den 26-årig var til stede på adressen for at stjæle, og at han foruden grov vold dermed også har gjort sig skyldig i forsøg på hjemmerøveri, som sigtelserne lyder på.

Han forklarede, at han lagde vægt på den 35-åriges forklaring og på de skader, der var dokumenteret.

Af flere årsager fandt dommeren også betingelserne for varetægtsfængsling opfyldt. Bl.a. at den 35-årige nu skal genafhøres, og at politiet vil forsøge at finde ud af, om den 26-årige havde en kammerat med, som han selv har forklaret.

Efter en kort snak med sin forsvarer valgte den 26-årige at acceptere fængslingen.

Han var i forvejen på flugt fra afsoning af en dom på 10 måneders fængsel, som han blev ikendt i maj 2017 for grov vold.

Børnene sov i hjemmet, da hjemmerøver stak med skruetrækker: Nu er han fængslet - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce