Bandemedlem får halveret straf for skud mod tilfældige

En 28-årig mand, som er medlem af banden Loyal To Familia, er onsdag blevet frifundet for drabsforsøg i Østre Landsret. Billal Nabil Hasan var ellers idømt 20 års fængsel for drabsforsøg i Københavns Byret. I stedet vurderede retten, at han er skyldig i at have udsat andre for fare. Dermed vil straffen i landsretten formentlig blive lavere end byrettens afgørelse. På billedet er et Loyal To Familia-medlem foran Københavns Byret 27. september 2017.

Bandemedlem får halveret straf for skud mod tilfældige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To tilfældige cyklister blev såret, da et bandemedlem fra LTF i 2017 skød vildt omkring sig på Nørrebro.

Det var en lettet og smilende 28-årig Billal Nabil Hasan, der onsdag modtog en dom på 10 års fængsel i Østre Landsret.

Landsretten valgte at frifinde det højtstående medlem af banden Loyal To Familia (LTF) for drabsforsøg på to tilfældige cyklister i København.

I stedet blev han kendt skyldig i at have udsat dem for fare. Det blev takseret til 10 års fængsel, og derved er landsretten kommet frem til en markant anden afgørelse end Københavns Byret.

Byretten idømte i foråret 2018 den 28-årige mand 20 års fængsel for drabsforsøg mod de to tilfældige cyklister på Nørrebrogade. En rekordhøj straf for en forbrydelse af den type.

Den dengang 26-årige mand havde natten til 21. september 2017 bevæget sig ud på den yderste del af Nørrebrogade, hvor han trak en pistol og affyrede 11 skud på mindre end et minut.

Derefter fortsatte han videre ind mod byen til Den Røde Plads, hvor han igen affyrede våbnet, og to tilfældige cyklister blev ramt.

Men landsretten har i modsætning til byretten ikke vurderet, at gerningsmanden havde indset risikoen for, at nogen ville blive ramt og kunne dø.

Derfor frifindes han for drabsforsøg, men kendes skyldig i at udsætte andres liv for fare.

- Vi er meget tilfredse og lettede, siger forsvarer Jane Ranum.

I Østre Landsret har anklagemyndigheden krævet, at Billal Nabil Hasan blev idømt fængsel på livstid for drabsforsøg.

Det skyldes ifølge anklagemyndigheden, at episoden skete som led i en bandekonflikt i København. Den omstændighed muliggør, at straffen kan forhøjes med indtil det dobbelte.

Efter ændringen i skyldspørgsmålet valgte anklager Andreas Kjærulff dog at kræve en straf på 12 til 16 års fængsel.

Forsvarer Jane Ranum argumenterede for, at straffen derimod skulle ende på højst otte års fængsel.

Billal Nabil Hasan har været medlem af banden LTF siden stiftelsen i 2012. Han er tidligere dømt for blandt andet grov vold.

Under onsdagens skyldkendelse var der ingen af de tre dommere eller ni nævninger, som mente, at der var tale om drabsforsøg.

Bandemedlem får halveret straf for skud mod tilfældige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce