28-årig fængslet i fire uger: Offer var bange for at få fingrene klippet af med ledningssaks

En 28-årig mand er fængslet i fire uger sigtet for afpresning og trusler mod en 20-årig. Forud var gået et salg af fem gram kokain for to en halv måned siden. Den 28-årige nægter sig skyldig. Foto: Søren E. Alwan

28-årig fængslet i fire uger: Offer var bange for at få fingrene klippet af med ledningssaks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årigs narkogæld blev til store dummebøder. - Jeg var bange for at få mine fingre klippet af med en ledningssaks, har han forklaret til politiet. Den 28-årige, der forholdt sig tavs under grundlovsforhøret, nægter sig skyldig.

Daugård: Et køb af fem gram kokain i begyndelsen af december 2018 blev starten på måneder med afpresning, trusler og evig jagt på at skaffe penge.

I hvert fald ifølge den forklaring, en 20-årig mand fra Daugård har afgivet til Sydøstjyllands Politi.

En 28-årig mand fra Hedensted blev ved et grundlovsforhør mandag eftermiddag ved Retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger i sagen. Han kærede straks til landsretten, der tager stilling til sagen i løbet af tirsdagen.

Ud over kæren forholdt den 28-årige sig tavs - nøjagtig som han har gjort over for politiet, der hidtil kun har forklaringer fra den 20-årige og den unge mands far.

Den 28-årige blev anholdt på sin bopæl kl. 1.48 natten til mandag efter en telefonisk anmeldelse søndag kort før kl. 22.30.

Den lille lort skal bare komme ud nu, så han kan få bank.
28-årig mand ifølge vidneforklaring

"Han skal ha' bank"

Ifølge vidneforklaringerne var den 28-årige mødt op på den 20-åriges bopæl i Daugård for at true sig til penge. Den 20-årige bor sammen med sine forældre, og mens den unge mand gemte sig på sit værelse, gik faren - ifølge forklaringen, der blev læst op af anklager Susan Nielsen - ud i indkørslen for at spørge den fremmede, hvem han var, og hvad han ville.

"Den lille lort skal bare komme ud nu, så han kan få bank", lød det ifølge faren fra manden i indkørslen.

Manden sagde, at den 20-årige skyldte 30.000 kroner, og han truede angiveligt sønnen med bank og afklippede fingre, inden han kørte fra adressen.

Faren havde på grund af mørket svært ved at give et nøjagtigt signalement af manden, der kun gav sit til kende med sit fornavn, men sønnen havde tidligere set den 28-årige ved bopælen.

Kokainkøb var starten

Forud går ifølge forklaringerne et opgør om narkogæld - startende 1. december sidste år.

Sammen med nogle venner havde den 20-årige, der har haft et narkomisbrug, købt fem gram kokain til i alt 4000 kroner af den 28-årige. "Alle vidste, at "X" handlede med kokain", har den 20-årige forklaret.

Betalingen skulle foregå senere, men da den 20-årige kun betalte halvdelen af beløbet ved fristens udløb ca. en uge senere, startede et langt forløb med afpresning via snapchat og telefon-beskeder.

Et billede af en stærk ledningssaks i en besked har i særlig grad skræmt den 20-årige. Den blev ledaget af teksten: "Den er god til at klippe fingre over". Angiveligt ville hvert led på en finger være lig et afdrag på 5000 kroner.

Gælden voksede med netop 5000 kroner om ugen, og det hjalp ikke, at der blev afdraget løbende, har den 20-årige forklaret.

Den unge mand sagde endvidere, at han har betalt i omegnen af 30.000 kroner allerede, men at han stadig skylder ca. 25.000, fordi der altså er røget "dummebøder" på.

"Den anden ende hiver i mig, dem tænker jeg, at du ikke vil lege med", har det også lydt fra den 28-årige.

Snapchat-beskeder forsvinder hurtigt igen, men en række andre beskeder blev gennemgået ved grundlovsforhøret.

Den 20-årige anmeldte allerede 5. februar den 28-årige for afpresning og afgav da forklaring til politiet, der så skred til anholdelse efter episoden - og en ny anmeldelse - i Daugård søndag aften.

Straffet flere gange

Anklager Susan Nielsen mente, at der var begrundet mistanke om afpresning, at farens forklaring støttede sønnens anmeldelse, og at der er risiko for, at afpresningen vil fortsætte.

Hun anførte også, at den 28-årige har flere længere fængselsstraffe bag sig for bl.a. vold, tyvetogter og vidnetrusler.

Forsvarer Bjarne Frøberg procederede for løsladelse, da han ikke mente det godtgjort, at den 28-årige havde noget med sagen at gøre. Et fornavn er ikke et bevis, nogle af forklaringerne omkring beløbsstørrelse var vage, i beskederne var der ikke tale om trusler, og endelig kunne faren ikke genkende "X" ved det sene aftenmøde søndag i Daugård, anførte forsvareren.

Dommeren fulgte dog anklagerens krav om fire ugers varetægtsfængsling.

28-årig fængslet i fire uger: Offer var bange for at få fingrene klippet af med ledningssaks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce