20-årig ikke længere sigtet for voldtægt - politiet opgiver sagen efter to måneder

Politiet opgiver at rejse tiltale mod en 20-årig mand fra Horsens, der igennem to måneder har været sigtet for at have voldtaget en 37-årig kvinde her i Rådhusparken i Horsens natten til 14. oktober. Arkivfoto

20-årig ikke længere sigtet for voldtægt - politiet opgiver sagen efter to måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydøstjyllands Politi opgiver at rejse tiltale mod en 20-årig mand fra Horsens, der i to måneder har været sigtet for at have voldtaget en 37-årig kvinde i Rådhusparken i Horsens.

Horsens: En 20-årig mand fra Horsens, der i to måneder har været sigtet for en voldtægt mod en 37-årig kvinde i Rådhusparken i Horsens natten til 14. oktober, kan ånde lettet op.

Politiet opgiver nemlig at rejse tiltale i sagen, oplyser specialanklager Anna Holm Christensen fra Sydøstjyllands Politi.

- Vi har sluttet sagen. Vores efterforskning har ikke ført til, at vi vurderer, at der er nok til, at han kan dømmes, og derfor sker der påtaleopgivelse i sagen. Det betyder, at vi ikke rejser tiltale mod den 20-årige, siger Anna Holm Christensen.

Den 37-årige kvinde, der meldte den 20-årige til politiet for voldtægten, har nu otte uger til at klage over politiets afgørelse.

- Hvis hun gør det, skal Statsadvokaten tage stilling til, om der er grundlag for at køre videre med sagen. Hvis hun ikke gør noget, er sagen slut, oplyser Anna Holm Christensen.

Vores efterforskning har ikke ført til, at vi vurderer, at der er nok til, at han kan dømmes.
Anna Holm Christensen, specialanklager Sydøstjyllands Politi

Blev løsladt

Den 20-årige blev anholdt 23. oktober, efter at han havde været efterlyst af politiet i godt en uge. Det skete få timer, efter politiet valgte at offentliggøre flere overvågningsbilleder, der er optaget i det horsensianske natteliv natten til 14. oktober. Manden genkendte sig selv på billederne, og han meldte sig til politiet. Inden da nåede billederne af den 20-årige at blive delt adskillige gange på sociale medier.

Den unge mand blev anholdt og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør. Forud for grundlovsforhøret erkendte han - ifølge politiet - at der havde været en "form for kontakt" mellem ham og den 37-årige kvinde natten til 14. oktober. Men han nægtede sig skyldig i voldtægt. Og dommeren ved Retten i Horsens fandt ikke grundlag for at varetægtsfængsle ham.

Derfor blev han løsladt, mens politiet har efterforsket videre i sagen.

Forhøjet erstatning

Nu er efterforskningen altså færdig, og politiet opgiver at rejse tiltale i sagen.

- Nu afventer vi, at kvinden tager stilling til, om hun vil klage over vores afgørelse. Når fristen er udløbet, har den 20-årige mulighed for at søge erstatning for at have været i politiets varetægt i omkring et døgn, fra han blev anholdt, til han blev fremstillet i grundlovsforhør, siger Anna Holm Christensen.

Hun oplyser også, at den 20-årige har mulighed for at søge om at få forhøjet sin erstatning med 100 pct.

- Det er en mulighed, hvis man har været tilbageholdt i en sædelighedssag og eventuelt har været efterlyst med billede, som det er tilfældet i denne sag, forklarer Anna Holm Christensen.

Den 37-årige kvinde har fortalt politiet, at hun mødte den 20-årige på en bar i Horsens. De gik sammen ind i Rådhusparken, hvor han ifølge kvinden hev trusserne af hende, pressede hende ned i græsset og tiltvang sig samleje med hende under trusler om vold.

Ifølge Anna Holm Christensen har anklagemyndigheden endnu ikke taget stilling til, om den 37-årige kvinde skal sigtes for falsk anmeldelse.

- Nu har hun først otte uger til at klage over vores afgørelse, og først derefter tager vi stilling til, om hun eventuelt skal sigtes for noget. Det ved vi ikke endnu, understreger Anna Holm Christensen.

20-årig ikke længere sigtet for voldtægt - politiet opgiver sagen efter to måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce