20-årig er stadig sigtet for voldtægt: Politiet afventer svar på tekniske undersøgelser

Det var her i Rådhusparken, at en 37-årig kvinde fra Aarhus blev voldtaget natten til 14. oktober, har hun forklaret politiet. En 20-årig mand er stadig sigtet i sagen, selvom en dommer ved Retten i Horsens ikke mente, der var grundlag for at varetægtsfængsle ham. Arkivfoto

20-årig er stadig sigtet for voldtægt: Politiet afventer svar på tekniske undersøgelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For godt tre uger siden blev en 20-årig mand løsladt efter et grundlovsforhør, hvor han var sigtet for voldtægt af en 37-årig kvinde. Manden er stadig sigtet i sagen.

Horsens: - Vi efterforsker stadig i sagen, og den 20-årige er fortsat sigtet.

Sådan lyder det fra vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi i sagen, hvor en 37-årig kvinde har meldt til politiet, at hun blev voldtaget i Rådhusparken i Horsens natten til søndag 14. oktober.

- Vi har stadig tekniske beviser og retsgenetiske undersøgelser, vi skal have efterforsket. Og alt efter, hvad undersøgelserne viser, kan det være, vi skal have foretaget yderligere afhøringer af bl.a. den sigtede og af kvinden, siger han.

Den 20-årige mand fra Horsens meldte sig selv til politiet få timer efter, politiet valgte at offentliggøre overvågningsbilleder, der viser den unge mand. Billederne er optaget forskellige steder i nattelivet i Horsens, og de blev delt mange tusind gange på sociale medier i løbet af få timer.

Den 20-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør dagen efter, men dommeren mente ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle ham. Han kunne derfor forlade retten på fri fod - men er altså stadig sigtet for voldtægt.

I retten nægtede han voldtægt, men erkendte, at han havde været i kontakt med den 37-årige kvinde. Han forklarede også, at han ikke anede, at han var efterlyst, før han blev gjort opmærksom på billederne.

Arbejder hårdt på afslutning

Efter grundlovsforhøret efterlyste politiet et par, som skulle være gået igennem Rådhusparken på tidspunktet, da voldtægten skulle have fundet sted.

- Parret har ikke henvendt sig, men vi vil fortsat gerne tale med dem eller eventuelle andre vidner, siger Lars Peter Madsen.

Han oplyser, at politiet arbejder hårdt for at få efterforskningen afsluttet.

- Der er ikke som sådan nogen øvre grænse for, hvor længe man kan være sigtet i en voldtægtssag, hvis der stadig er efterforskning, der mangler. Men vi har et mål, der siger, at den slags sager skal have en afslutning - det vil sige, at vi enten frafalder sigtelsen, eller at vi rejser tiltale for voldtægt - inden for 60 dage. Men desværre går det ikke altid lynhurtigt at få svar på f.eks. retsgenetiske undersøgelser i denne slags sager, siger Lars Peter Madsen.

20-årig er stadig sigtet for voldtægt: Politiet afventer svar på tekniske undersøgelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce