- Odder Brandvæsen har lavet mange ting, måske flere end andre steder

Redningsbåden blev før påske flyttet væk fra Odder. Arkivfoto

- Odder Brandvæsen har lavet mange ting, måske flere end andre steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Uffe Jensen (V) er tilfreds med, at brandvæsenet får fokus på sine kerneopgaver, slukning og forebyggelse.

Odder: Brandfolkene på stationen i Odder har løst en række opgaver for kommunen. Opgaver, som nu bliver fjernet og vender tilbage til kommunen. Det sker samtidig med, at Østjyllands Brandvæsen får færre indsatsledere.

Blandt opgaverne er at rykke ud til tyverialarmer og overfaldsalarmer. Før påske blev redningsbåden på stationen fjernet, og det har brandfolkene været utilfredse med.

- Det er rigtigt, at de har haft opgaver, der nu ender hos kommunen. Odder Brandvæsen har lavet mange ting, måske flere end andre steder. Jeg har fuld forståelse for, at brandfolkene synes, der helst ikke skal ændres noget, men vi skulle løse en opgave, der hed sammenlægning og reducering af driftsomkostninger, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Han sidder i bestyrelsen for Østjyllands Brandvæsen, som Odder Brandvæsen blev en del af fra januar 2016. Brandvæsenet dækker Odder, Skanderborg, Aarhus og Samsø, og det blev dannet med et påbud fra regeringen om at spare.

Vi skulle løse en opgave, der hed sammenlægning og reducering af driftsomkostninger.
Uffe Jensen (V), borgmester

- Brandvæsnet har været inde og kigge på indsatslederne og deres funktioner. De har sagt, at ændringerne er forsvarlige, og jeg har fuld tillid til, at de vurderer rigtigt. Men vi har bedt om at få en redegørelse over responstiderne, for det når det brænder, så skal brandvæsenet komme hurtigst muligt, siger Uffe Jensen.

Brandfolkene skal heller ikke længere hjælpe hjemmeplejen med ældre borgere, der er faldet og ikke kan komme op med normale hjælpemidler. Eller rykke ud til tyverialarmer i kommunens bygninger og overfaldsalarmer på f.eks. rådhuset.

- Vi har nogle opgaver, vi nu skal have løst. Vi er lige gået i gang, og vi har lidt tid at kigge på det. Det er svært at gøre op, hvad en opgaveløsning som f.eks. overfaldsalarmer koster. Men vi tænker, at pladsen er til det i den nye nye Fælles Drift og Service, siger kommunaldirektør Henning Haahr.

Han forventer, at opgaverne kan passe ind, uden der skal sættes ekstra penge af til dem, og at kommunen overtager optager i løbet af foråret. Indtil det sker, vil opgaverne blive løst af bl.a. brandvæsenet som hidtil.

- Odder Brandvæsen har lavet mange ting, måske flere end andre steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce