{nocache:c9a8627c868542f51c2accbb5f73a930#0}

Lokal sejler i spil til Årets Sportsnavn

Helt ekstraordinært er Anne-Marie Rindom blevet efternomineret til titlen som Årets Sportsnavn. Nomineringen skyldes hendes VM-guldmedalje i Oman. Arkivfoto

Lokal sejler i spil til Årets Sportsnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

horsens - 24-årige Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub er helt ekstraordinært blevet efternomineret til titlen som Årets Sportsnavn.

Det er første gang i prisens 25-årige historie, at en kandidat efternomineres, og det skyldes Anne-Marie Rindoms guldmedalje i disciplinen Laser Radial ved VM i Oman 26. november.

- Markant præstation

Morten Mølholm, direktør i Danmarks Idrætsforbund, som står bag prisen sammen med Jyllands-Posten, forklarer, at nomineringen af Anne-Marie Rindom først kommer nu, da hendes VM-guld fandt sted sent på året, hvor de første nomineringer var blevet offentliggjort.

- Det er en markant idrætspræstation, der ikke skal negligeres. Anne-Marie Rindoms guldmedalje ved VM i en olympisk disciplin lover netop godt for det kommende OL. Det ville ikke give nogen mening ikke at nominere hende, siger Morten Mølholm.

Træner til OL

Udover Anne-Marie Rindom består feltet af nominerede af svømmeren Jeanette Ottesen, orienteringsløberen Maja Alm og kajakroeren René Holten Poulsen.

Anne-Marie Rindom befinder sig i øjeblikket i brasilianske Rio de Janeiro, hvor hun sammen med en række af landets bedste sejlere forbereder sig på næste års OL.

Formår Anne-Marie Rindom at slutte blandt de tre bedste i disciplinen Laser Radial ved OL til sommer, vil hun blive den første kvindelige dansker til at fuldføre den bedrift.

Prisen som Årets Sportsnavn uddeles ved showet Sport 2015 i Boxen i Herning den 9. januar.