Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Mad på Smukfest: Aarhus-restaurant har stemningen med

Smukfisk ligger i i hyggelige omgivelser og formår også selv at tage hygge omgivelser med sydpå fra Aarhus. Foto: Axel Schütt

Mad på Smukfest: Aarhus-restaurant har stemningen med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indehaveren af Klassisk 65 i Jægergårdsgade, Strandvejens Bistro i Risskov og Klassisk Fisk i Nørregade formår til fulde at hive stedernes helt særlige stemning med på festivalrestauranten Smukfisk.

Skanderborg: Der er en helt særlig stemning på Aarhus-restauratøren Søren Andreasens tre restauranter i Aarhus. Fransk bistro, dansk hygge og personlig betjening og indretning er på hver sin måde repræsenteret og kombineret på både Klassisk 65, Strandvejens Bistro og Klassisk Fisk.

Og på finurlig vis formår restauratøren at hive en blanding af det hele med sig på restauranten SmukFisk på festivalen i bøgeskoven, hvor den efterhånden er blevet en institution og et helt kapitel for sig. For lige der i teltet og på terrassen for foden af Bøgescenen er både indretning, stemning og mad stort set som 25 kilometer længere nordpå bare tilsat en god omgang Smukfest-kulisse. Desuden en række krav og gode råd på menukortet, så forventningsafstemningen er i top: For eksempel at alle retter kommer på samme tid, medmindre man siger andet, betaling sker løbende ved hver bestilling og endelig en opfordring til at bestille nogenlunde det samme. Fint, så ved man ligesom, hvad man går ind til.

Vi, fire personer, blev taget smilende imod og fik et bord udenfor med stort set lige så lidt plads som ved mange af bordene på restauranten i Jægergårdsgade - sådan er det, det skal man bare acceptere. At betjeningen så var noget kluntet og uprofessionel og blot stillede vores flaske Cava på bordet, ikke sørgede for glas til hverken den eller vand og i det hele taget virkede ret usikker, er måske lige en tand for meget til festivalsiden, når man nu betaler stort set det samme, som når man går på restaurant i Aarhus.

Men vi fik i hurtigt tempo, hvad vi bad om. Tre gange moules frites og en enkelt gang fiskefrikadeller.

Kommentar: Smukfest har fundet formen
SmukFisk
Stort udvalg i fiske- og skaldyrsretter og desuden mindre udvalg af andet

Priser: Fx østers: 25 kr./stk, torske-hovedret: 240 kr., moules frites 140 kr., blinis med 50 gr. kaviar: 999 kr.

Sted: Tæt ved foden af Bøgescenen

 

Stiften besøger under Smukfest en håndfuld udvalgte madboder og restauranter med henblik på anmeldelse.

Restauranter vurderes fra en til seks stjerner:

1 stjerne: Utilstrækkeligt og uacceptabelt

2 stjerner: Flere negative oplevelser end positive

3 stjerner: Udmærket, men på det jævne

4 stjerner: Glimrende måltid og oplevelse

5 stjerner: Højt niveau. Virkelig anbefalelsesværdigt og uden svipsere af nogen art

6 stjerner: Toppen af poppen på alle parametre

Skru ned for tempoet

Muslingerne var tættere på kolde end varme, og det samme var den tilhørende fløde-hvidvinssauce. Alligevel smagte det udmærket, og muslingerne var friske og havde fint bid.

Pommes frites'ene ved siden af var okay men havde fortjent mere sprødhed fra frisk fritureolie.

Fiskefrikadellerne smagte også godt, men var lidt til den bløde side frem for den sprøde. Remouladen var hjemmerørt og lækker, og det samme var rugbrødet, hvis det ikke lige havde været skåret i alt, alt for tykke skiver.

Dommen bliver, at råvarerne til maden ikke fejler noget på Smukfisk, men det går måske lige hurtigt nok for både betjening og køkken. Vi gav 355 kroner for en flaske Cava, 140 kroner for en moules frites, 85 kroner for fiskefrikadeller og 35 kroner per flaske vand - så kan vi godt tillade os at forvente lidt mere.

Men stemningen vinder over maden på Smukfisk, og dermed ender vi på tre stjerner ud af seks for en fin oplevelse, hyggelig stemning og mad, der er okay, men mangler lidt mere forkælelse.