Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Nytårsmenuen skal være spændende og for alle

Nytårsmenuen skal både være spændende og ramme bredt, så der er noget for alle, fortæller forpagter og køkkenchef på Restaurant Hannerup Skov, Klaus Jensen. Foto: Nikolaj primdahl Petersen

Nytårsmenuen skal være spændende og for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når årets sidste middag skal indtages nytårsaften, så skal der være noget for alle på menuen, mens det samtidig gerne må være lidt spændende. Sådan lyder det fra forpagter og køkkenchef på Restaurant Hannerup Skov Klaus Jensen, der står for sin første nytårsmenu på restauranten, efter han overtog den i sommer.

- Jeg tror, at det skal være spændende, men samtidig noget alle kan lide. Derfor forsøger vi også, at ramme bredt med vores menu, siger Klaus Jensen.

De fleste kan koge en torsk

På restaurantens nytårsmenu er der ikke traditionelle nytårsretter som kogt torsk eller hamburgerryg med grønlangkål. Og det er der ifølge Klaus Jensen en helt naturlig årsag til.

- Langt de fleste kan koge en torsk nu til dags. Så til nytår vil have noget spændende, som er lavet med kvalitetsråvarer, og som er tilberedt af gourmetkokke, siger Klaus Jensen og fortsætter.

- Jeg tror, at mange gerne selv vil stå med maden i køkkenet, men ikke orker at bruge den tid det kræver. Derfor er det blevet populært at bestille maden ude, så man stort set kun skal varme og anrette det selv. Det giver en følelse af ejerskab over maden, uden at man skal bruge flere timer eller dage på det, siger Klaus Jensen.

Stor efterspørgsel

Han kan han godt mærke, at det at bestille nytårsmenuen udefra er blevet populært blandt fredericianerne.

- Min erfaring siger, at folk typisk først bestiller nytårsmaden efter jul. Men allerede inden jul har vi modtaget 40 bestillinger på nytårsmenuer, så jeg håber og tror på, at vi kan melde alt udsolgt, når vi når sidste bestillingsdag den 29. december, siger Klaus Jensen, og fortæller at restauranten kan tage mod 80 bestillinger på deres nytårsmenu.