Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Flere og flere vælger take-away fredag aften

Danskerne er til take-away mad fredag aften. Det mærker man hos SuperBrugsen i Erritsø, hvor slagtermester Thomas Stjerne-Holm og salgsleder Inger Andreasen gør klar til weekendens rykind. Foto: Michael Svenningsen

Flere og flere vælger take-away fredag aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For mange familier skal det være nemt og bekvemt at slippe om ved aftensmaden på ugens sidste arbejdsdag

Mad: Flere og flere familier vælger take-away fredag, når middagsmaden skal på bordet.

- Vi vil have det nemt og bekvemt fredag aften, for de fleste er det afslutningen på en travl arbejdsuge.

Det fortæller Lars Aarup, analysechef hos Coop, som mere end nogen anden kender til vores madvaner.

- Enten giver vi den gas i køkkenet, fordi får gæster fredag aften eller også vælger vi den lette løsning, en pizza eller en færdig middagsret fra slagteren, inden der skal slappes af i sofaen, siger han.

Coop Analyse holder øje med danskernes madvaner. Hver uge spørger de 1000 tilfældigt udvalgte danskere, hvad de spiste og drak dagen forinden.

Fakta
Coops Mad-O-Meter er Danmarks største mad-måling.Alt, hvad der sælges i butikkerne, er registeret via kasseapparatet, og en del af salget gennem brugen af medlemskortet.

Hver uge spørger Coop Analyse godt 1000 tilfældigt udvalgte danskere om, hvad de spiste og drak i går.

Siden januar 2009 er det blevet til en database, kaldet Coops Mad-O-Meter, med oplysninger om mere end en million måltider, et unikt billede af danskernes forbrug.

Pizza er storfavorit

Storfavoritten fredag aften er pizza, som tager en tredjedel af alle bestillinger online; men som også er et hit i landets supermarkeder, netop den dag.

Generelet er det blevet nemmere med take-away måltider, for mange supermarkeder og selvstændige slagtere har gjort en målrettet indsats for at tilbyde færdige måltider, nogle steder inklusiv drikkevarer.

- Med de mange gode tilbud er det ikke så underligt, at mange af danskerne benytter sig af muligheden for take-away fra tid til anden. Så slipper vi for at skulle handle ind og bagefter stå i køkkenet fredag aften. Til gengæld giver vi den gas lørdag aften, fortæller Lars Aarup.

Skruer op for culotten

En undersøgelse fra Coop viser, at lørdag bliver der købt godt ind af både kartofler og store bøffer.

- Vi skruer op for culotten, når vi nærmer os weekenden. Lørdag, som er den culotte-tungeste dag på ugen, for her spiser én ud af 76 culotte, mens det samme gælder for én ud af 250 en onsdag aften, fortælelr Lars Aarup.

Undersøgelsen fra Coop viser også, at forbruget af culotte stiger med indtægten.