{nocache:c9a8627c868542f51c2accbb5f73a930#0}

Hård vej til DM-hattrick


Hård vej til DM-hattrick

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Journalist Anders Møllenberg
Billede
HIC. 
Der er dog ingen grund til, at HIC'erne allerede nu smider sig på ryggen med alle fire poter i vejret.

Horsens IC får brug for en ekstraordinær kraftpræstation, hvis basket-guldet skal til Horsens for tredje år i træk.

Godt nok sluttede årets DM-finalister Bakken Bears og Horsens IC nærmest side om side i grundspillet. Bakken Bears vandt det med én sejr flere end HIC. Og godt nok vandt Horsens IC fire af de hidtil fem indbyrdes kampe i sæsonen; fire i grundspillet og en pokalsemifinale.

Trods det går Bakken Bears ind til finalerne, som indledes på mandag, som favorit, storfavorit.

 

Efter de seneste to sæsoners finale-nederlag til HIC rustede Bakken Bears hen over sommeren gevaldigt op, og århusianerne satte ekstra trumf på, da de i januar skaffede yderligere forstærkning i form af amerikaneren John Williamson. Han nåede ikke at spille meget, inden han gik ned med en ankelskade - i en kamp i Forum Horsens - men han er siden kommet tilbage. Han ligner en mundfuld, når han smides ind på et i forvejen stærkt besat Bakken Bears-hold.

Bakken Bears råder ganske simpelt over et hold, som i øjeblikket ser stærkere ud end HIC's.

 

Der er dog ingen grund til, at HIC'erne allerede nu smider sig på ryggen med alle fire poter i vejret.

HIC har tidligere spillet høj-spændte og dramatiske serier mod Bakken Bears med et hold, som på forhånd tegnede underlegent. Tilbage i forårene 2013 og 2014 tvang HIC Bakken Bears ud i en femte og afgørende kamp i semifinalerne, og den gang rådede HIC over et hold, som på papiret var markant smallere og dårligere end Bakken Bears'.

 

Muligheden for en overraskelse er til stede. Bakken Bears er ikke uovervindelig. I basketball er ting som holdets spændingsniveau, viljen og momentum afgørende faktorer, og på de punkter er HIC-mandskabet med sikkerhed helt på omgangshøjde med Bakken Bears - det er træner Arnel Dedic garant for. Det gør ingen bedre end ham.

Om det så rækker til et DM-hattrick, må tiden vise. Det vil i givet fald være en enorm overraskelse og en præstation større end hvert eneste af klubbens seks forudgående mesterskaber.