Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Katrine er landmand og økologisk foodfighter

Katrinee konkurrerer om at sætte danske økologiske råvarer til debat - blandt andet på sociale medier. Foto: Morten Pape

Katrine er landmand og økologisk foodfighter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbrug & Fødevarer har udnævnt 13 økologiske ambassadører. Bygholm Landbrugsskole er også repræsenteret

Jeg er den eneste, der kommer fra landbruget. Ellers er det typisk slagtere og ernæringsassistener der deltager.
Katrine Christensen, food foghter

Hatting: Der er ikke meget halm i træskoene hos 33-årige Katrine Christensen.

Hun er nyuddannet landmand på Bygholm landbrugsskole, hvor hun nu læser til produktionsleder og har planer om at læse til agrarøkonom.

Men hendes fyldige CV er meget anderledes, end hvad man formentlig ellers ser på landbrugsskolen. Og nu kan hun tilføje titlen "økologisk foodfighter" til sine hidtidige meritter.

- Jeg blev spurgt, om ikke det var noget for mig at blive økologisk foodfighter. Og jo, jeg vil gerne ud og opleve noget nyt og snakke med folk - og synge og danse. Så det lød spændende, siger hun kækt med et stort smil.

Det er Landbrug & Fødevarer, der udnævner en række økologiske foodfightere. Det er personer med tilknytning til landbrugs- eller ernæringsbranchen, der i løbet af en måneds tid skal gøre en indsats for at udbrede kendskabet til økologien.

Katrine Christensen er oprindeligt uddannet kostumier og skrædder. Hun har arbejdet som skrædder i London i otte år, men da hun blev 30, fandt hun ud af, at det ikke var det, hun skulle fortsætte med. Hun købte derfor en billet til Australien, hvor hun arbejdede som cowgirl og på en krokodillefarm. Senere tog hun til New Zealand, hvor hun arbejdede på en osteproduktion. Hun er desuden hypnotisør og latterinstruktør.

- Vi er 13 foodfightere fra hele landet, der startede med en workshop på Axelborg i København den 2. maj. Vi er inddelt i fire grupper. Jeg er den eneste, der kommer fra landbruget. Ellers er det typisk slagtere og ernæringsassistener, fortæller Katrine Christensen.

Øko-battle

 Hun og hendes gruppe hedder: TEAM Vi-elsker-ØKO-æg Davafoods.

- Man skal have tilknyttet et virksomhedsnavn. Det overordnede tema for foodfighterne er madspild og upcycling, og vi skal i vores gruppe arbejde med økologiske æg - hvordan kan vi afsætte flere økologiske æg til offentlige storkøkkener, forklarer foodfighteren.

Allerede i næste uge skal hun og gruppen præsentere deres løsning ved en såkaldt øko-battle, der bliver holdt på Bygholm Landbrugsskole - og det er her sang og dans kan komme ind i billedet.

- Vi har ikke bestemt os for, hvordan vi præsenterer vores projekt - men ja, det kunne være en dans, siger hun og griner.

De 13 økofightere er samtidig i konkurrence mod hinanden. Der bliver undervejs i forløbet givet point for de forskellige forløb. Det er tanken, at der til sidst skal kåres årets økofighter 2017.

- Derfor håber jeg selvfølgelig, at jeg kan engagere mine medstuderende på landbrugsskolen, når vi holder øko-battle, siger hun.

Faktisk går Katrine Christensen ikke specielt meget op i økologi.

- Jeg er slet ikke fanatisk. Der er nogle fordele ved økologi f.eks. i forhold til dyrevelfærd, men samtidig må jeg sige, at der kan være lige så meget dyrevelfærd i konventionelle landbrug. Jeg tror, at det kan bidrage med, er en diskussion om økologi, siger hun.

Man kan følge foodfighterne på Facebook under gruppen "økologiske foodfighters" og på Instagram "dkfoodfighters".