Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


På indkøb i ingenmandsland

Det har ikke været svært for varehuschef Martin Enevoldsen at få besat de ca. 15 vagter, der skal til at holde Bilka-varehuset oppe i omdrejninger om natten. Der er i forvejen en række løntillæg om aftenen og i weekender, og man har derudover valgt at give medarbejderne et ekstra tillæg om natten. - Jeg vil ikke oplyse, hvor meget det præcist drejer sig om, men jeg vil gerne sige, at det er ganske attraktivt. Er man ung studerende, er det en fordel, hvis man kan tjene det samme på en enkelt nattevagt, som man normalt ville tjene på tre eftermiddagsvagter, siger Martin Enevoldsen. Han har kun oplevet positive tilbagemeldinger fra sit personale, mens kunderne udviser mere skepsis over for konceptet med døgnåbent. Foto: Michael Svenningsen

På indkøb i ingenmandsland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens - Det er ikke kunderne, der fylder på gangene, når man handler i Bilka om natten. Folkebladet lagde vejen forbi varehuset kl. tre.

Det er ikke svært at finde en plads tæt ved døren til Bilka, når man glider ind på parkeringspladsen kl. tre om natten.

Og indenfor har man stort set de 7000 kvm butiksareal for sig selv, der er tid og ro til at tænke sig om, og der er næsten med garanti ingen kø ved kassen.

Siden 25. november har Bilka i Horsens ligesom de øvrige 16 varehuse i landet holdt åbent døgnet rundt for at teste, om det er noget, kunderne tager til sig.

- Fleksibilitet er nøgleordet, når man har et varehus i dag. Vi skal tilpasse os samfundets udvikling, og da mange arbejder om natten og på skæve tidspunkter, er det oplagt, at vi åbner dørene og byder dem indenfor. Desuden forventer mange kunder ens vilkår, hvad enten de handler på nettet eller i en fysisk butik, siger varehuschef Martin Enevoldsen, mens han viser rundt og fortæller, hvad der ligger til grund for den månedlange døgnåbent.
Nu kan du købe mælk og morgenbrød frem til midnat

Her er kun tre kunder i den time, vi er på besøg, mens de 15 ansatte har travlt med at passe hver sin tjans.

Travlt på den gode måde, vel at mærke. De har tid til at tage den med ro og sikre, at arbejdet bliver gjort ordentligt, da det er det eneste, de skal klare lige nu og her.

- Kommer der en kunde og beder om hjælp, er det selvfølgelig førsteprioritet, men noget af det smarte ved at have folk på arbejde om natten er, at vi bruger tiden her på at fylde varer på hylderne, gøre rent og få butikken til at tage sig bedst muligt ud, når kunderne for alvor begynder at komme ved otte-tiden. På den måde er der tid og overskud til at yde den service, kunderne forventer at få herinde, siger Martin Enevoldsen.

Kan det betale sig?

Han bliver mødt af en vis skepsis fra kunder, som har svært ved at se, hvordan det kan betale sig at holde åbent om natten, for den slags koster jo i varme og elektricitet.

- Det gør det selvfølgelig, men udgiften er minimal i forhold til den natbelysning og så videre, vi normalt har. Med det, vi får ud i den anden ende, kan det hele netop betale sig, og så koster det i øvrigt også penge, hver gang man skal starte det hele op om morgenen.

På samme måde er der penge at spare hos de leverandører, hvis lastbiler kommer nemmere frem ad bl.a. E45 i nattemørket.

Alt kan lade sig gøre

Kiosken, bistroen, bageren, slagteren og havecentret er ikke betjent om natten, men det betyder ikke, at man ikke kan få varer fra de afdelinger.

- Skal kunden have en pose muld eller en pakke cigaretter, skal vi nok hente det til ham, siger varehuschefen, som forleden såmænd havde et ægtepar, der købte et fladskærms-tv. Altså, midt om natten.

I brødafdelingen sørger bagersvend Thomas Nielsen for at varme ovnene op og gøre dej klar, til når kollegerne møder ind om lidt, og ved pappresseren på lageret er Stine Kristoffersen i gang med at klemme de kasser, hun netop har tømt for varer i kolonialen.

Det er kasser, som kunderne nu slipper for at se på inde i butikken, hvor de fleste vel har oplevet, hvordan sådanne kan være i vejen, når de står på en palle midt på gangen.

Tilbage i butikken møder vi Diego Rast, der har tid til en snak, mens han fordeler frosne, norske laks á 700 gram i en køledisk.

Den sidste medarbejder, vi møder, er én af vagterne ved udgangen, som er blevet instrueret i at hjælpe til ved scan selv-kasserne, som kunderne helst skal bruge om natten.

Bilka holder lukket 24. til 26. december, mens nøglen drejes om kl. 15 nytårsaften.