Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Genrefoto
 Der var lagt op til, at fjernvarmeværkerne på tværs af regioner ville koble sig på et samlet net. Der har dog forsat længere udsigter, selvom der er enighed om, at det er en god idé. Illustration: Trekantsområdets varmetransmissionsselskab I/S
 Genrefoto

Billigere varme sparkes til hjørne efter ét års arbejde og 100.000 kr.

Publiceret: 16.02.2017 12:22
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Lennart Poulsen
Det bliver ikke i den nærmeste fremtid, at fjernvarmeværkerne i Hedensted og Løsning kan koble sig på forsyningsselskabet TVIS’s ledningsnet.

Selvom der er enighed om, at der på lang sigt er økonomiske fordele i en samlet forsyningsledning fra Trekantsområdet til Horsens, giver det på kort sigt bedre mening at fokusere på lokale løsninger med blandt andet brug af overskudsvarme, solenergi og biomasse.

Derfor skydes projektet efter et år og 100.000 kr. til hjørne for i stedet at finde andre måder at fremtidssikre den lokale varmeforsyning.

700 huse skal tilkobles
- Vi skal hurtigt afklare, hvordan vi sikrer fjernvarmeforsyningen fremover, da grundbeløbet (fjernvarmeselskabernes tilskud for at stå parat til at producere strøm, red.) bortfalder i 2019, hvilket vil give højere varmepriser, og vi forventer, at vores forsyningsområde indenfor to år skal udvides med ca. 700 huse. Sammen med Løsning Fjernvarme vil vi se på, om de lokale producenter kan levere til vores behov, eller om vi skal bygge vores eget anlæg, siger formand Morten Juhl Lassen fra Hedensted Fjernvarme i en pressemeddelse.

Venter på afklaring
Samarbejdsparterne i projektet, der har fået navnet Flexcities, mødes igen om et halvt års tid for at se, hvorvidt rammevilkårene til den tid har bevæget sig i en mere gunstig retning.

- Det er oplagt for os at afvente en lokal afklaring om overskudsvarme og se nærmere på vores relation til Hedensted Fjernvarme, før vi tager endelig beslutning om en regional fjernvarmeledning, siger formand Anders Møller fra Løsning Fjernvarme, der i mange år har været velforsynet med overskudsvarme fra Daka.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier