Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Hedensted Kommune er gået i gang med at udvikle de lokale butikker. Arkivfoto
 Hedensted Kommune er gået i gang med at udvikle de lokale butikker. Arkivfoto

Lokale butikker slås mod internationale webshops

Publiceret: 14.02.2017 06:01
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet D. Hyttel
170 mennesker har i de forgangne uger været på kursus i at udvikle deres butik eller virksomhed.

Hedensted Erhverv har udbudt et kursus om et bestemt forretningsværktøj, der skal hjælpe de lokale butikker til at overleve.

- I dag skal eksempelvis tøjbutikker ikke konkurrere med andre butikker i samme situation, de skal konkurrere mod globale web-shops, forklarer citychef Rune Jørgensen.

Stor tilslutning
Derfor har kommunen valgt at bruge penge på et kursusforløb, som bliver fulgt op af besøg af kommunale konsulenter. Butikkerne er blevet introduceret til værktøjet på tre møder, og en del er gået i gang med at bruge det.

- Vi er overraskede over så stor tilslutning, der har været til møderne, men det er glædeligt, fordi vi gerne vil hjælpe butikkerne med at blive selvhjulpne, forklarer citychef Rune Jørgensen.

Fordelen med Business Model Generation, som redskabet hedder, er, at det kan bruges på alt lige fra enkeltmandsvirksomheder til store fabrikker.

Redskabet hjælper forretninger til at differentiere sig fra andre og gøre fordelene tydeligere for kunderne.

Tænke strategisk
- Vi har mange butiksejere, der er rigtig dygtige til at drive butik, men de er ikke trænet i at tænke strategisk. De er i tvivl om, hvad den rigtige retning er, og det kan virke uoverskueligt, så de slet ikke går i gang med processen, siger Rune Jørgensen.

Det hjælper værktøjet butikkerne med, og Rune Jørgensen forventer i den kommende tid at tage rundt til mange butikker og virksomheder.

- Vi håber, at værktøjet kan give fokus og afklaring, Og så er værktøjet brugbart i fremtiden, fordi man hele tiden kan tage det frem og revidere det, siger Rune Jørgensen.

De konkrete resultater, forventer citychefen, vil komme, når værktøjet for alvor bliver rullet ud i de lokale butikker.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier