Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Arkivfoto
 Arkivfoto

Møgbeskidt opgave venter efter olie-fund på kysten

Publiceret: 13.02.2017 06:47
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Mandag morgen vil myndighederne øge bemandingen i kystområderne ved Juelsminde.

- Det sker, så vi hurtigt kan få et overblik over, om forureningen er blevet større over aftenen og natten, forklarer Dennis Ottosen, der er beredskabsdirektør for Sydøstjyllands Brandvæsen. ifølge DR og uddyber:

- Derefter er det en ’hands on’ møgbeskidt opgave, der venter, nemlig at skulle samle olien op. Det er heldigvis yderst sjældent, at vi står med de her opgaver. Det er ikke til nogen glæde for hverken miljøet eller os, når det sker, siger han.

Beredskabsdirektør forklarer, at der er fundet et mindre antal klatter af olie på størrelse med en knytnæve, der er kommet på land. Det er noget klistret og tykt stads.

Sydøstjyllands Politi og Brandvæsen har været til stede ved strandene omkring Juelsminde og Endelave det meste af søndagen og forsøgt at danne sig et overblik over omfanget.

Det skete, efter at Forsvarets Operationscenter fik flere henvendelser fra folk, der havde set olieklumper ved bredden af en række strande.

Fredag aften stødte et portugisisk fragtskib på grund nord for Fyns Hoved, og siden har der været mistanke om et muligt olieudslip fra skibets tanke.

Det er dog endnu ikke til at sige med sikkerhed, om olieforureningen kommer fra skibet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier