Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Glæden var stor, da Blueskartellets Carsten Mellson ved bluesfestivalen i 2015 kunne annoncere, at Horsens havde vundet værtsskabet til de europæiske mesterskaber i blues, EBC 2017. Nu har arrangementet for alvor taget form, og billetsalget er sat i gang til tre medrivende bluesdage. arkivFOTO: MORTEN PAPE
 Glæden var stor, da Blueskartellets Carsten Mellson ved bluesfestivalen i 2015 kunne annoncere, at Horsens havde vundet værtsskabet til de europæiske mesterskaber i blues, EBC 2017. Nu har arrangementet for alvor taget form, og billetsalget er sat i gang til tre medrivende bluesdage. arkivFOTO: MORTEN PAPE

21 lande med i kæmpe blues-event

Publiceret: 12.01.2017 11:32
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Den største enkeltstående bluesbegivenhed i Danmark nogensinde.

Sådan karakteriserer formanden for Blueskartellet i Horsens, Carsten Mellson, i en pressemeddelelse den kommende European Blues Challenge (EBC), som finder sted i Horsens fra 6. til 8. april.

Her dyster bluesbands fra 21 lande om at blive årets vinder. Hvert band får ca. 45 minutter til en mini-koncert, hvor de skal overbevise juryen om deres musikalske kvaliteter – og deltagerne kommer rejsende til Østjylland fra alle ender af Europa: Fra Estland til Portugal; fra Norge til Rumænien.

- Vi har været i gang med forberedelserne, siden vi fik tildelt værtskabet i november 2015. Vi har fået stor og uvurderlig støtte fra ikke mindst Horsens Kommune, men alle lokale aktører, vi har henvendt os til, har bidraget positivt, siger bluesformand Carsten Mellson.

Selve konkurrencen finder sted i Forum Horsens fredag 7. og lørdag 8. april. De 21 koncerter bliver fordelt over to dage, inden vinderen udpeges sent lørdag aften. Samtidig kan EBC også mærkes i resten af Horsens, siger Carsten Mellson.

- Ikke blot trækker EBC ca. 1200 overnatninger til hotellerne i Horsens. Vi fylder også Kuben på Søndergade med bluesmusik i dagene op til konkurrencen, vi arbejder på at arrangere jamsessions på Kulisselageret, og dagen før konkurrencen - altså torsdag 6. april - varmer vi op med tre stærke danske bluesnavne på Horsens Ny Teater, oplyser han.

Opvarmningen om torsdagen bliver med de lokale Big O & the Blue Quarters, de gennemrutinerede Blues Overdrive og - som hovednavn - Thorbjørn Risager & The Black Tornadoes, som i disse år er dansk blues’ nok stærkeste eksportvare med masser af koncerter og begejstrede anmeldelser fra hele Europa i bagagen.

Marked og åben midtby
Undervejs kommer Fængslet også i brug. Det er her, den europæiske bluesunion EBU holder sin generalforsamling lørdag 8. april, og Snedkeriet på Fængslet er begge dage rammen om Blues Market, hvor bookere, bands og agenter fra hele Blues-Europa (og lidt mere til) mødes, skaber kontakter og finder kunstnere til kommende koncerter.

Midtbyen vil også bære præg af blues, for fredag 7. april er der ”Blues Friday” i hjertet af byen, hvor butikkerne holder længe åbent og der bliver masser af liv og blå vibrationer i midtbyen.

- Vi er godt i gang med at skaffe mange af de frivillige, der er brug for, og vi har fået stor opbakning fra de andre bluesforeninger i Jylland - ikke mindst Crossroads i Vejle, siger Carsten Mellson.

Billetpriserne er holdt bevidst lave, så endnu flere kan få mulighed for at overvære masser af medrivende bluesmusik til april. En partoutbillet til alle tre dage koster 395 kr., en to-dagesbillet koster 295 kr. og en endagsbillet til koncerterne i Forum Horsens koster 195 kr.

Vil man kun have billet til torsdagens koncert på Horsens Ny Teater, koster den blot 100 kr.

Billetter kan allerede nu købes via billetten.dk.

Blueskartellets samarbejdspartnere i forbindelse med European Blues Challenge er i øvrigt: Horsens Kommune, Forum Horsens, Fængslet, Horsens Ny Teater og Kulisselageret.

Der kan læses mere på europeanbluesunion.com og ebchorsens2017.dk om arrangementet, og begge sider vil løbende blive opdateret med information om European Blues Challenge.

De 21 deltagere

The Blues Infusion (Østrig)

The BluesBones (Belgien)

Rolin Humes Band (Kroatien)

The Cornfeds (Danmark)

Rene Paul Blues Band (Estland)

Honey B. Family (Finland)

Gaëlle Buswel (Frankrig)

Chris Kramer & Beatbox ’n’ Blues (Tyskland)

Borsodi Blues Collective (Ungarn)

Bayou Moonshiners (Italien)

Kid Colling (Luxembourg)

Detonics (Holland)

Daniel Eriksen (Norge)

Hot Tamales Trio (Polen)

Messias and the Hot Tones (Portugal)

Southernman Robbie (Rumænien)

Slovak Blues Project (Slovakiet)

Los Mambo Jambo (Spanien)

Headline Blues Band (Sverige)

Pascal Geiser Band (Schweiz)

Kaz Hawkins Band (England)Seneste web-tv


  Seneste gallerier