Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 KD vil ikke stemme for besparelser på rygestopkurser og vægttabforløb, siger Birgit jakobsen. Arkivfoto
 KD vil ikke stemme for besparelser på rygestopkurser og vægttabforløb, siger Birgit jakobsen. Arkivfoto

KD: Vi vil ikke droppe sundheds-tilbud

Publiceret: 12.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet D. Hyttel
At spare på rygestopkurser og vægttabforløb er en serviceforringelse, som kommer til at koste kommunen på længere sigt.

Det mener kristendemokraternes Birgit Jakobsen, der valgte at tage forbehold for spareforslaget, da udvalget for social omsorg behandlede spareplanen på social-området forleden.

Området, der dækker plejecentre, hjemmehjælp, handicappede og sundhedstilbud, skal spare i alt 39 mio. kr. Et særligt politisk udvalg, som blandt andet består af hele udvalget for social omsorg, har i første omgang foreslået fem ting, der giver besparelser for 19 mio. kr.

Det er stop for livstil- tilbud, mere rehabilitering, stop for klippekortordning, besparelser på kostområdet og mindre administration.

- Vi vil gerne være med til at gøre ting smartere. Klippekortordningen kan vi finde en anden måde at gøre på, men vi sagde allerede til budgetforliget, at vi ikke ville være med til serviceforringelser, og det er spareforslaget, siger Birgit Jakobsen.Hun mener, at andre kommunale områder burde holde for.

- Det her er en udløber af, at vi står uden for budgettet. Vi mener, det var forkert at vedtage en så stor besparelse, uden at den var udmøntet, siger hun.

Ærgrer formand
Den melding ærgrer formand for udvalget for social omsorg Hans Jørgen Hansen.

- Vi har paragraf 17 stk. 4-udvalget, fordi vi skal have budgettet til at hænge sammen. Det er ærgerligt, at Kristendemokraterne ikke taget ansvar, fordi de står uden for budgettet. Vi er allesammen kede af at skulle spare, men vi er på en bunden opgave, siger Hans Jørgen Hansen, der mener, at KD skal komme med alternative forslag.

Han medgiver, at paragraf 17 stk. 4-udvalget ikke har beslutningskompetence, og at det er, når sagen bliver behandlet politisk, at politikerne skal gøre indsigelser.

- Men så kunne Birgit Jakobsen have sagt i paragraf 17 stk. 4-udvalget, at hun ville gå imod det spareforslag, siger Hans Jørgen Hansen.

Birgit Jakobsen mener dog, at har luftet sin utilfredshed,

- Desuden har paragraf 17 stk. 4-udvalget ingen beslutningskompetence.

De fem spareforslag skal nu i høring, inden de bliver endelig vedtaget.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier