Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 13-årige Mikkel Steen har fået mod på mere teater og skuespil, efter han er begyndt at spille sammen med blandt andre Ulf Pilgaard. Pressefoto
 13-årige Mikkel Steen har fået mod på mere teater og skuespil, efter han er begyndt at spille sammen med blandt andre Ulf Pilgaard. Pressefoto

13-årige Mikkel trodser handicap på scenen

Publiceret: 12.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Henrik C. Sandvad

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Selvom man har en diagnose, som lyder på autisme og ADHD, kan man sagtens have succes på de skrå brædder.

Det er 13-årige Mikkel Steen fra Brædstrup et levende eksempel på, og han har for tiden stor succes som skuespiller i teaterstykket ”Vores Sensommer”.

For tiden turnerer Mikkel Steen rundt i Midt- og Nordjylland sammen kendte skuespillere som Ulf Pilgaard, Lisbeth Dahl, Trine Pallesen, Martin Hestbæk og Troels Malling, som alle optræder i stykket. Det gør den 13-årige skoleelev med overbevisning, selvom han ingen skuespillererfaring har.

Vejen til succes på teaterscenen har dog langt fra været snorlige for Mikkel Steen.

I skolen har han ofte følt sig anderledes og forkert, men det har ændret sig efter, han i sommer begyndte på centerklasserne på Højvangsskolen i Horsens, som primært er for børn med adhd og autisme.

Struktur og ro hjælper
På skolen fik han den nødvendige ro og struktur, og her opdagede han også sit talent for skuespil.

- Det er spændende og sjovt at spille sammen med de kendte skuespillere, og jeg lærer meget, fordi de har den samme energi som mig. Jeg kan virkelig mærke, at de brænder for det, siger Mikkel Steen i en pressemeddelelse.

I teaterstykket ”Vores Sensommer” spiller han drengen Billy.

- Mikkels succes viser, at vores forsøg på at skabe en tryg skolehverdag giver et overskud til at udleve sine drømme og finde netop det, man brænder for og er god til. På skolen kan vi give den opmærksomhed, der er brug for, og Mikkels historie er med til at vise eleverne, at man kan, hvad man vil, når man har det godt, siger Mikkels matematiklærer, Birte Vinther Rasmussen.

Skuespillerlivet har medført flere, lange køreture fra hjemmet lidt uden for Brædstrup og rundt i landet, og han har fået lov til at få fri fra skolen i en periode.

- Det er fedt, når man føler, at man er noget værd. Det har jeg ikke prøvet så meget før. Jeg vil gerne være professionel teaterskuespiller eller at være med i en film – og hvis jeg ikke kan en af de to ting, vil jeg gerne være stuntman, siger Mikkel Steen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier