Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Arkivfoto
 Arkivfoto

Transportselskab frikendes for fusk på grund af konkurs

Publiceret: 12.01.2017 11:30
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Klausen Transport og Spedition Aps er nu under konkursbehandling, og derfor frifindes selskabet for 235 forhold, som det er tiltalt for.

Det blev konklusion efter en drøftelse mellem anklager, forsvarer og dommer under et retsmøde torsdag i Retten i Horsens.

Her behandles lige nu en større sag, hvor både selskab, vognmand og syv chauffører er tiltalte - alle for overtrædelse eller medvirken til overtrædelse af regler om køre- og hviletid og fusk med førerkort.

Vognmand indgav konkursbegæring i sidste uge
I sidste uge valgte vognmand Michael Klausen, der repræsenterer selskabet, at indgive konkursbegæring. Tirsdag tog skifteretten begæringen til følge, og den verserende konkursbehandling stillede retten i et situation, som ingen af parterne tidligere har været udsat for.

- Man kan ikke føre straffesag mod et konkursbo, lød konklusionen onsdag fra anklager, som da så to muligheder: at trække anklagerne tilbage eller alternativt frifinde selskabet.

Ikke muligt at trække anklageskrift tilbage
Retssagen begyndte allerede før jul, men anklageskriftet mod selskabet har ikke været behandlet endnu. Det skulle ifølge planen ske i dag, torsdag.

Selvom anklagerne mod selskabet endnu ikke har været læst op i retten, blev det konkluderet, at hovedforhandlingen er påbegyndt - i forbindelse med de afhøringer, der allerede er foretaget i sagen. Derfor gør juraen det ikke muligt at trække anklageskriftet tilbage.

- På den baggrund - og under forudsætning af selskabets opløsning - nedlægger jeg derfor påstand om frifrindelse, lød det torsdag formiddag fra specialanklager Pernille Moesborg.

- Og jeg er enig i påstanden, lød det fra selskabets forsvarer, Bjarne Dam Johansen, som tilføjede, at selskabet nægter sig skyldig i anklagerne.

Konkursen får ingen betydning for anklager mod vognmanden Michael Klausen og de syv ansatte chauffører.

Retssagen mod dem fortsætter, og man forventer domsafsigelse i begyndelsen af februar.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier