Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Ejendommen i Nørregade var en gammel møbelbutik, men har ligget tom og forladt i over 10 år. Den var en skamplet for byen. At kommunen er gået ind og har købt den for at gøre byen smukkere og mere overskuelig, er simpelthen en god historie. FOTO: LARS JUUL
 Ejendommen i Nørregade var en gammel møbelbutik, men har ligget tom og forladt i over 10 år. Den var en skamplet for byen. At kommunen er gået ind og har købt den for at gøre byen smukkere og mere overskuelig, er simpelthen en god historie. FOTO: LARS JUUL

Fantastisk af kommunen

Publiceret: 11.01.2017 15:09
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
For nogle måneder siden åbnede en ny parkeringsplads i Horsens. Ved siden af Long John med tilkørsel fra Nørregade.

Forinden havde man revet et hus ned, der ikke just lignede noget bevaringsværdigt, og det nye, åbne rum er jeg helt vild med.

Pludselig kan man fra Nørregade se de gamle bygninger fra 1700-tallet i én af de mange gamle og meget smukke købmandsgårde i Horsens.

Købmandsgårdene fortæller historier. Både i kraft af deres historie, men også i kraft af deres fremtoning. De er bare flotte at kigge på - og det synes jeg er en god historie.

Borgmester Peter Sørensen havde i sin tale til byen ved det årlige nytårstaffel forleden også penslen fremme for at tegne et fremtidsbillede af Horsens.

Vi bliver større, og vi skulle som by forhåbentlig også blive både smukkere og lettere at færdes i.

Det kræver nogle linealer at få trafikken til at køre som smurt, og jeg siger bare ”godt, det ikke er mig, der skal trække de streger”.

Men løses skal midtbytrafikken, ligesom der er en masse rokader rundt om i byen, der skal gå op.

Vi har hørt om dem før, men kommuneadministrationen ud på VIA, VIA ned ved Slagterigrunden ved banegården, og bibliotek og et nyt butikscenter ned omkring rådhusområdet.

Hvadenten Rådhuset rives ned eller ej er der nok af projekter at følge med i, men i mellemtiden kan vi jo så gå og nyde det nye kig, der er skabt i Nørregade.

Og det bliver ikke det eneste. Med købet og den kommende nedrivning af en anden faldefærdig ejendom i Nørregade, den gamle møbelbutik, der har gloet vrissent på de forbipasserende i over 10 år, bliver Nørregade lige pludselig en rigtigt charmerende gade.

Der skal i hele planen laves portåbninger rundt omkring, så man kan få mere ud af den flotte by, som Horsens er.

Det er en supergod nyhed her i starten af det nye år, at kommunen har købt en ejendom for at rive den ned og gøre byen smukkere.

Vi har jo hørt røster udefra om, at Horsens er en grim by med alt for mange jammerlige bygninger.

Nogle ville måske blive fornærmede over at få omtalt byen sådan, mens andre sikkert har tænkt ”yes, lad os få ryddet op”.

Kommunen tænkte heldigvis det sidste, selv om ejendomsretten er ukrænkelig. Kommunen kunne ikke tvinge ejerne af de faldefærdige huse til at rive dem ned. Og derfor tager jeg virkelig hatten af for, at kommunen har valgt en anden løsning med at købe selv.

Der er garanteret nogle ejendomsejere, der har siddet og spekuleret i at ”lade lortet forfalde”, og det kan godt harme mig en del.

Men borgmesteren siger jo selv, at kommunen fik det skrammel til en rigtig god pris, og det må vi så stole på.

Og for den pris får vi altså en meget federe by.

Tak, Horsens Kommune.

Det er ikke altid, at jeg takker jer, men her er jeg bare så glad for, at tingene går i den rigtige retning.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier