Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 - Vi får en fordel ud af at have de her dygtige mennesker på stationen hver eneste dag. Men efterforskningsmæssigt får vi ikke specielle fordele, siger chefen for Østjyllands Politi, Helle Kyndesen. I baggrunden den øverste leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen. Foto: Flemming Krogh
 - Vi får en fordel ud af at have de her dygtige mennesker på stationen hver eneste dag. Men efterforskningsmæssigt får vi ikke specielle fordele, siger chefen for Østjyllands Politi, Helle Kyndesen. I baggrunden den øverste leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen. Foto: Flemming Krogh

Politiet flytter viden fra Horsens - god idé, mener direktøren

Publiceret: 11.01.2017 08:34
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af redaktionen

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Hvis den øverste chef for Østjyllands Politi, politidirektør Helle Kyndesen, tvivler det mindste på, om den nye efterforskningsenhed, Særlig Efterforskning Vest, bliver en succes, skjuler hun det godt.

Enheden, der netop er blevet oprettet med vestdansk hovedkavrter i Aarhus, erstatter det hidtidige Task Force Vest, der havde base i Horsens. Dermed flytter der viden fra Horsens til Aarhus, men det er en god idé, mener Helle Kyndesen.

Skarp enhed
Hun tøver knap nok et sekund, da hun bliver spurgt om, hvorfor det er nødvendigt at lave to så store, centrale efterforskningsenheder:

- Fordelen ved at samle kompetencen er, at vi bliver rigtig skarpe til at løse den komplekse kriminalitet, siger hun.

Hun forklarer, at den komplicerede og kredsoverskridende kriminalitet er i vækst, og kompleksiteten er stigende. Samtidig vinder nye kriminalitetstyper indpas sideløbende med, at den teknologiske udvikling giver de kriminelle nye muligheder.

Endvidere er de kriminelle grupper og netværk blevet mere mobile og omstillingsparate end nogensinde før. Det er den udvikling, som de to nye efterforskningsenheder er et svar på, forklarer politidirektøren.

Dygtige mennesker
- Vil det styrke Østjyllands Politi, at Særlig Efterforskning Vest har fået adresse i Aarhus?

- Den nye afdeling vil koncentrere efterforskningen om de områder, hvor de største problemer er. Så Østjylland bliver vurderet på samme måde som andre politikredse.

- Så Østjyllands Politi får slet ingen fordele ud af at have afdelingen på Politigården i Aarhus?

- Jo, vi har en fordel ud af at have de her dygtige mennesker på stationen hver eneste dag. Men efterforskningsmæssigt får vi ikke specielle fordele. Det er vigtigt, at vi har et view over hele Jylland-Fyn, svarer politidirektøren.

- Men du virker alligevel glad over at have ’fået’ afdelingen her til Aarhus. Hvorfor det?

- Jamen, det er fordi, det er en uhyre vigtig opgave, den her afdeling får, og vi vil gerne have, at medarbejderne har de bedste rammer og et godt fagligt miljø, hvor de kan udveksle viden. Så selvfølgelig er jeg glad for, at afdelingen er her på Politigården, siger politidirektør Helle Kyndesen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier