Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Jørgen Korshøj. Arkivfoto: Martin Ravn
 Jørgen Korshøj. Arkivfoto: Martin Ravn

Lokale politikere: Brædstrup mangler et løft

Publiceret: 11.01.2017 09:16 | Senest opdateret: 11.01.2017 09:17
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Borgmesterens udspil om at søge områdemidler til Brædstrup, så snart der åbnes op for de statslige udviklingskroner, vækker glæde hos områdets byrådspolitikere.

Venstres medlem af teknik- og miljøudvalget, Jørgen Korshøj, har tidligere efterlyst kommunal handling, når det kommer til at skabe udvikling og vækst i Brædstrup, og han er positiv omkring, at der kan være områdemidler på vej.

- Det er dejligt. Vi kan se, at vi er i en situation, hvor vi har vækst i samtlige byer i kommunen undtagen i Brædstrup og Østbirk. Derfor synes jeg, at det er glimrende, at der kommer fokus på det, siger Jørgen Korshøj, der håber, at midlerne til områdefornyelse kan bruges til at understøtte de pejlemærker, som sættes i den kommende udviklingsplan for byen.

- Der er nogle idéer om byfortætning samt posthusgrunden, som vil være glimrende at få gang i. Jeg synes også, at der er muligheder omkring det tidligere sygehus, hvor man kan lave et fantastisk boligområde, siger Jørgen Korshøj.

Venstrepolitikeren håber, at områdemidlerne kan være med til at vende en negativ spiral. I perioden 2010-2016 er der således kun blevet bygget to huse i gennemsnit om året i Brædstrup by.

- Hvis der snart begynder at ske noget omkring Galgehøj, og vi får gang i grundene omkring Ring Sø, og vi får udbudt nogle af midtbygrundene, så ser det hele anderledes ud, siger Jørgen Korshøj, der til tider har følt, at Brædstrup er blevet lidt glemt.

- Når man nu har vækst i Horsens Kommune, kan man også fra kommunens side gøre noget til at påvirke, hvor væksten skal være, fastslår Jørgen Korshøj.

Også i Dansk Folkeparti er formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen, tilfreds med, at der kan være udviklingskroner på vej til byen.

- Det kan hjælpe udviklingen i Brædstrup, for selvom byen har kvaliteterne, har den synet lidt hen i de senere år. Derfor har vi i udvalget besluttet, at vi vil give Brædstrup et løft sammen med de øvrige mellembyer i kommunen, siger Ole Pilgaard Andersen.

Han peger ligeledes på, at Horsens Kommune også i 2017 er klar med 400.000 kroner til de mindre landsbyer i projekt ”Den trygge landsby”. Udvalgsformanden håber, at områdemidlerne kan gøre Brædstrup mere attraktiv som by.

- Nogle gange er det blot nogle banale ting, som skal til. Hvis vi får løftet parken og midtbyen, vil det være godt for byen, siger Ole Pilgaard Andersen. hensaSeneste web-tv


  Seneste gallerier