Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 66-årige Vibeke Bjerregaard Iversen har i tre år stået i spidsen for Team Holger til Odders Stafet For Livet. I år skal hun stå i spidsen for alle holdene, og det er netop arbejdet med stafetten, der blandt andet har skaffet hende nomineringen til årets østjyde på TV2 Østjylland. Foto: Morten Pape
 Birte Rågårds skønne figurer har Vibeke Bjerregaard Iversen fået i forbindelse med stafetten. De står nu på spisebordet og bringer smilet frem hos hende og hendes familie. Foto: Morten Pape
 66-årige Vibeke Bjerregaard Iversen har i tre år stået i spidsen for Team Holger til Odders Stafet For Livet. I år skal hun stå i spidsen for alle holdene, og det er netop arbejdet med stafetten, der blandt andet har skaffet hende nomineringen til årets østjyde på TV2 Østjylland. Foto: Morten Pape

Hun brænder for den gode sag

Publiceret: 11.01.2017 16:34
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Kommer du og går med os på søndag?

Spørgsmålet kommer fra Vibeke Bjerregaard Iversen. Siden 1977 har hun boet i Over Randlev og er selvfølgelig med i den lokale borgerforening. Og går selvfølgelig forrest i gåbussen, der hver søndag sikrer motion og hygge for den lille bys borgere.

For sådan er det med Vibeke Bjerregaard Iversen. Hun er altid i gang med et eller andet. Og helst noget, der giver glæde til andre. Noget, der giver mening.

Hun er ud af en rigtig spejderfamilie. Og har altid samlet ind til alt muligt. Og gør det stadig.

Siden 2003 har især Kræftens Bekæmpelse fået glæ-de af hendes engagement. Det var nemlig året, da hendes søster mistede sin ni-årige søn til kræft. En oplevelse, der stadig samler familien blandt andet til Stafet For Livet, hvor familiens hold Team Holger vokser for hvert år.

- Jeg bliver rørt over at se det store optog af folk i alle aldre mellem hinanden. Det der med at være en del af noget, der giver mening. At mødes på tværs med ro og tid til at gå en tur sammen. Det giver samhørighed.

Sådan beskriver Vibeke Bjerregaard Iversen årsagen til, at netop Stafet For Livet er blevet mere end bare endnu et arrangement, hvor man støtter det gode formål.

- Sådan et event kan tage luften ud af meget anspændelse, fordi man tør tale sammen - også om det, der er svært. Det har lært nogle af os at være mere frie, mener hun.

Plads på holdet
Efter sidste års Stafet For Livet i Odder skete der en lille udskiftning i styregruppen. Derfor sendte stafettens formand Kurt Christensen en mail til alle holdkaptajner for at høre, om nogle af dem havde lyst til at engagere sig yderligere.

Med flere års erfaring som holdkaptajn i bagagen meldte Vibeke Bjerregaard Iversen sig som tovholder for hold.

- Vi har jo allerede været med i tre år med Team Holger og det er efterhånden et stort hold fyldt med familie, venner og venners venner, fortæller hun.

På den baggrund har hun også masser af erfa-ring, hun kan give videre til andre holdkaptajner. Ikke kun om planlægning, men også om, hvordan man får flere deltagere på sit hold blandt andet ved at ska- be sammenhold, fællesskab og hygge på en stafet, der tager udgangspunkt i noget trist.

Fundraising
Mens hun som holdkaptajn for Team Holger har været primus motor for aktiviter, for at have det sjovt først og indsamle penge næst, så har hun i sin nye rolle som tovholder for alle holdene fået øjnene mere op for fundraising-delen af Stafet For Livet.

- Det kom egentlig lidt bag på mig, hvor meget den del fylder, og jeg var lige ved at få kolde fødder, erkender hun.

Men hun indrømmer samtidig, at der på hendes hold har været næsten ubegrænset fantasi til at komme på sjove måder at tjene penge på, som har skabt glæde, varme og vedkommenhed, men også en del penge i kassen til Kræftens Bekæmpelse. Holdet har tjent masser af penge på at sælge kager og andre lækkerier under selve stafetten, men også i løbet af året er der samlet penge ind.

Blandt andet bad Vibeke Bjerregaard Iversen familie og venner om sende dona-tioner til Team Holger i stedet for at købe gaver til hende, da hun sidste år fyldte 65.

- Det væltede ind med penge, griner hun.

Der manglede kun en anelse for at nå op på de magiske 10.000 kr. Så lavede Vibeke Bjerregaard en frokost, som hun solgte til sin familie. Og da de 10.000 kr. var nået, røg resten af pengene videre til en anden stafet.

I forbindelse med nys overståede jul opfordrede hun sine venner på Facebook til at købe startnumre til stafetten og give i advents- og julegaver.

- Det bliver jo lidt som at gå efter guldet ud fra devisen ”mange bække små”, siger Vibeke Bjerregaard Iversen.Seneste web-tv


  Seneste gallerier