Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Folkeparken i Brædstrup trænger til en opfriskning, og den kan være et af de områder i midtbyen, som kan for fordel af områdemidlerne. Arkivfoto
 Folkeparken i Brædstrup trænger til en opfriskning, og den kan være et af de områder i midtbyen, som kan for fordel af områdemidlerne. Arkivfoto

Der er flere steder at bruge ekstra penge på i Brædstrup

Publiceret: 10.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Henrik C. Sandvad

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Horsens Kommune er parat til at investere ekstra penge i nye boliger og til byforskønnelse af Brædstrup, hvis det over de kommende år lykkedes at hente midler til områdefornyelse i Transport-, bygnings- og boligministeriet.

Penge til områdefornyelse blev indført i 2004, men en lovændring i 2016 har gjort, at der er sket en ændring i forhold til hvilke byer, der kan opnå støtte til områdefornyelse.

Pengene er tidligere gået til de store byer som Horsens, men fremover vil mindre byer i størrelsen 3.000 til 10.000 indbyggere også kunne få midler fra den statslige pulje.

- Ting skal gøres
Det åbner for, at Brædstrup kommer i spil til områdefornyelsesmidlerne, og det er en mulighed, som borgmester Peter Sørensen (S) nu vil jagte.

- Nu har vi været heldige at få en del penge hjem til områdefornyelse af midtbyen i Horsens, og de penge er trukket ned til, at de gives til byer af mindre størrelser. Jeg har derfor sagt til administrationen og teknik og miljø, at nu er den store midtbyfornyelse-pakke i Horsens hjemme. Nu skal vi have søgt midler hjem, så vi også kan få penge til Brædstrup. Ligesom i Horsens er der også i Brædstrup ting, som trænger til at blive gjort, siger Peter Sørensen.

Byggeprojekter på vej
Det overordnede formål med områdefornyelse er at sætte gang i udvikling og omdannelse af byer og boligområder for at gøre dem attraktive for bosætning og styrke grundlaget for private investeringer.

- Nu har vi lavet hovedgaden i Brædstrup, men der kan stå bygninger, som trænger, og der kan komme andre nye byggemuligheder eller en anden vejføring, som hen over årerne kan komme i betragtning. Der er også nogle konkrete byggeprojekter, som jeg ikke kan afsløre så meget om, fordi de fleste af dem er private. Men der er noget på vej, og det er her, vi kan sætte nogle af områdefornyelsespengene i spil, siger Peter Sørensen.

Ældre Sagen i Brædstrup har tidligere efterlyst flere ældrevenlige boliger i byen, og det budskab er også blevet hørt på rådhuset.

- Jeg ved, at der er en vis type boliger, man ønsker i Brædstrup. Der arbejder vi sammen med gode private kræfter om at få bragt nogle arealer i spil. Det kræver lokalplaner og rammelokalplaner, og det skal vi have lavet, siger Peter Sørensen.

Natur og foreninger
Ud over boligprojekter er borgmesteren også klar til at bruge nogle af pengene til at understøtte byens foreninger samt natur og bevægelse i Brædstrup-området.

- Der er alle de aktiviteter omkring foreningerne, der har nogle ønsker omkring friluftsliv. Vi har også hele Gudenåen og området omkring Den Genfundne Bro, hvor der arbejdes med spændende tanker, og også her kan områdefornyelsespengene komme i spil, siger Peter Sørensen, som tror på, at Brædstrup kan komme i betragtning til pengene til områdefornyelse.

- Vi søger så snart muligheden åbner sig, og det gør den her i 2017 eller 2018, siger borgmesteren.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier