Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Byrådsmedlem Dorthe Normann vil stifte sit eget parti, som lægger sig op ad Dansk Folkeparti - men med en mere moderat politik på udlændingeområdet. Arkivfoto
 Byrådsmedlem Dorthe Normann vil stifte sit eget parti, som lægger sig op ad Dansk Folkeparti - men med en mere moderat politik på udlændingeområdet. Arkivfoto

Tidligere DF-medlem stifter sit eget parti

Publiceret: 10.01.2017 14:21
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Rikke Schjøtz Jensen

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Et nyt parti med rod i Horsens er på vej. Byrådsmedlemmet Dorte Normann, som i oktober meldte sig ud af Dansk Folkeparti og blev løsgænger, fortæller nu, at hun vil stifte sit eget parti.

- Jeg genopstiller til kommunalvalget med mit eget parti. Mit partiprogram vil ligge tæt op af Dansk Folkepartis politik, men i en mere moderat udgave. Jeg har f.eks. lidt blødere holdninger til indvandrere, fortæller Dorte Normann.

Navnet på partiet er endnu ikke blevet godkendt og er derfor ikke officielt.

- I slutningen af januar skulle jeg gerne have en afklaring på, om navnet bliver godkendt. Derefter er mit første mål at blive genvalgt til byrådet, og så ser jeg derefter, hvad der skal ske med partiet, siger Dorte Normann.

Hun besluttede efter Dansk Folkepartis opstillingsmøde i oktober at melde sig ud af partiet, fordi hun følte, hun blev kørt ud på et sidespor af lokalbestyrelsen, som havde placeret hende som nr. 10 ud af 12 på partiets opstillingsliste.

Efterfølgende meldte Dorte Normann ud, at hun overvejede at oprette en borgerliste, da hun ikke kunne se sig selv i andre partier.

Mindre magt til EU
Hun ved endnu ikke, om andre kandidater vil stille op for det nye parti.

- Jeg håber da, at flere vil være med, men det afskrækker mig ikke, hvis det ikke er tilfældet. Jeg tager tingene hen ad vejen og ser, hvordan det skrider fremad, fortæller Dorte Normann.

Foruden indvandrerpolitikken mangler hun et parti, der matcher hendes holdning til EU, som Dorte Normann gerne vil have trukket tilbage til kun at være et handelsfællesskab. I første omgang vil hun dog koncentrere sig om det lokalpolitiske oplæg med retninger for Horsens Kommune.

- Jeg vil gerne have, at Christiansborg koncentrerer sig om nationalpolitik og kommunalpolitikere om kommunalpolitik. Én ting er, at min holdning ligger op ad Dansk Folkepartis, men der træffes mange beslutninger i kommuerne, som ikke kun er ud fra partipolitikken, siger Dorte Normann, som f.eks henviser til skolereformen.

- På Christiansborg kom politikerne med et oplæg til reformen, men den skal føres ud i livet af kommunerne, som er meget tættere på skolerne. I Horsens har vi f.eks. valgt at lægge mange beslutninger ud til skolerne og skolebestyrelserne, så de selv kan finde ud af, hvordan de bedst løser opgaven, forklarer Dorte Normann.

En nem beslutning
Efter sin udmeldelse af Dansk Folkeparti gik hun i tænkeboks for at finde ud af, om hendes tid i politik var slut.

Men beslutningen om at kæmpe videre lå lige for.

- Beslutningen var hurtigt truffet. Der er stadig mange ting her i kommunen at kæmpe for. Jeg vil stadig gerne kæmpe for, at vilkårene for de svage ikke bliver forringet. Jeg kan f.eks. godt være ræd for, at hvis jeg går ud af politik, vil der komme gebyrer på aktiviteter på aktivitetscentrene igen, siger Dorte Normann.

For at stifte det nye parti skal hun finde en række stillere.

- Der bliver masser at lave det næste stykke tid. Jeg har heldigvis et netværk, jeg kan trække på, og som stadig bakker mig op, siger Dorte Normann.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier