Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Bjarne Sørensen (SF). Arkivfoto: Morten Pape
 Bjarne Sørensen (SF). Arkivfoto: Morten Pape

SF vil tjekke Horsens bolværk mod social dumping

Publiceret: 10.01.2017 15:43
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Rikke Schjøtz Jensen

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
SF i Horsens vil have undersøgt, om Horsens Kommune har sikret sig ordentligt mod underleverandører, der ikke overholder sociale klausuler og begår social dumping.

Partiet reagerer, efter DR søndag bragte historien om, at en række rumænske arbejdere anklager firmaet IF Group for omfattende og systematisk underbetaling. I historien kom det frem, at bl.a. 17 kommuner i god tro havde entreret med firmaet som underleverandør til trods for politiske vedtagelser rettet mod social dumping. Selvom Horsens Kommune ikke er på listen over disse kommuner, ønsker byrådsmedlem Bjarne Sørensen (SF), som er formand for beskæftigelsesudvalget i Horsens Kommune, at kommunens politikere bliver forelagt en opfølgning på arbejdet med at overholde danske løn- og arbejdsvilkår i kommunen.

- SF stod for nogle år siden for at sikre arbejdsklausuler og sociale klausuler i forbindelse med kommunale udbud, og også med såkaldt kædeansvar. Det vil sige, at hovedentreprenøren er ansvarlig for at underleverandørerne også holder sig til danske løn- og arbejdsvilkår. Derfor er vi også meget optagede af, at der også bliver fulgt op på overholdelsen af klausulerne. Noget i den historie, DR har bragt til torvs, kunne jo tyde på, at der bliver løbet om hjørnerne med kommunerne, siger Bjarne Sørensen.

Ikke acceptabelt
Han har derfor bedt om, at kommunens økonomiudvalg får en opfølgning på arbejdet med overholdelse af de vedtagne klausuler.

- Vi vil ikke acceptere social dumping, og vi vil være sikre på, at vi er rustede til at imødegå den slags svindel, der ikke bare er noget svineri over for de arbejdere, der angiveligt er blevet snydt for deres retmæssige løn, men som også er med til at underminere det danske arbejdsmarked, siger Bjarne Sørensen. rsj

Seneste web-tv


  Seneste gallerier