Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Jesper Due. Arkivfoto: Martin Ravn
 Jesper Due. Arkivfoto: Martin Ravn

Lokale Løvbjerg dropper lokale Reitan

Publiceret: 10.01.2017 13:15 | Senest opdateret: 10.01.2017 13:20
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Den horsensianske supermarkedskæde Løvbjerg skifter fra næste år grossist.

Løvbjerg kvitter lokale Reitan Distribution som leverandør til sine 16 butikker og har i stedet tegnet kontrakt med Dagrofa Logistik. Det fortæller Jesper Due, adm. dirketør i Løvbjerg Supermarked A/S.

- Vi har været enormt glade for vores tætte samarbejde med Reitan, som altid har været topprofessionel. Men Reitan er især dygtig til discount og convenience, og i forhold til vores profil som supermarked med flere varer på hylderne, har vi behov for et lidt større sortiment, end Reitan tilbyder. Det får vi hos Dagrofa, forklarer Løvbjerg-direktøren.

Adgang til egne mærker
Den ny Dagrofa-kontrakt træder i kræft 1. januar 2018, og der er tale om en fem-årig kontrakt - ligesom den nu opsagte hos Reitan.

Frem til årsskiftet, hvor leverandør-skiftet bliver en realitet, venter nu et stort arbejde med at kigge på sortimenter, fortæller Løvbjerg-direktør Jesper Due.

- Jeg kan endnu ikke sige, hvad det præcis får af konsekvenser i vores butikker.

- Men allerede i dag er der varer, vi får fra andre leverandører end Reitan, og sådan vil det også være, når vi får Dagrofa som leverandør, siger han.

Det gælder bl.a. frugt, grønt og kød, og det vil der altså ikke blive ændret på, understreger direktøren.

Dagrofa tilbyder blandt andet en række varer i egne mærker med navne som Gestus, Grøn Balance og First Price - såkaldte ”Private Label” produkter.

- Dem får vi også adgang til, men om vi benytter os af det, er for tidligt at sige. Det er den slags ting, vi bl.a. skal kigge på frem til 1. januar næste år, siger Jesper Due.

En mia. kr. om året
Løvbjerg omsætter i de 16 butikker - 15 spredt i Jylland og én på Fyn - for godt en mia. kr. om året.

Hvor stor en del af omsætningen, der indkøbes hos hovedleverandøren, ønsker ingen af parterne at sætte tal på.

- Men jeg kan tilføje, at prisen på varerne ikke var vores fokus i forhold til beslutningen. Det muligheden for at stå stærkere på vareudvalget, der var afgørende, understreger Løvbjerg-direktør Jesper Due.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier