Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 
 
 
 

Nytårskur fyldt med nyheder

Publiceret: 10.01.2017 18:54 | Senest opdateret: 10.01.2017 18:57
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Lennart Poulsen
Den årlige nytårskur for erhvervlivet i Hedensted Kommune vidnede tirsdag eftermiddag og aften om, at der er kommet godt gang i hjulene hos både de store og små. I hvert fald stod virksomhedslederene nærmest som sild i en tønde, da i alt 310 tirsdag aften var mødt i Ørum-Daugård Multicenter.

De seneste år har den store erhvervsdiskussion været udfordringerne med kvalificeret arbejdskraft og eventuelle løsninger samt trængslen på E45, og selvom det endnu er de vigtigste væksthæmmere i den nuværende opsvingstid, har Hedensted Erhverv givet 2017 overskriften ”salg”.

Til at kickstarte fokusområdet var købmand Christian Christensen fra Hornsyld Købmandsgård inviteret som oplægsholder - og foruden at give sine erfaringer videre havde han til borgmester Kirsten Terkilsen (V) en enkelt formaning med på vejen.

- Hos os efterspørger man en god og bred vej fra Hornsyld til Hedensted - så er jeg sikker på, i nok skal få den bedste erhvervsklima, jokede han med henvisning til Hedensted Kommunes nylige andenplads i Dansk Industris undersøgelse.

Mere jord ved motorvejen
Forinden havde Kirsten Terkilsen selv medbragt en eftertragtet nyhed i form af planerne om en række nye erhvervsudstykninger ud mod motorvejen. Virksomhederne har længe sukket efter netop muligheden for at etablere sig med facade ud mod E45, og eksempelvis Preben Jørgensen Huse flytter sine ca. 30 medarbejdere til nabokommunen Vejle, netop fordi Hedensted Kommune ikke kunne tilbyde en byggegrund klos op ad motorvejen.

Udover at de nye udstykninger kommer til at ligge syd for Østjysk Våbenhandel, ønsker borgmesteren dog ikke at uddybe planerne førend et pressemøde onsdag eftermiddag på rådhuset.

- Det bliver del af en ny stor bydel i Hedensted Nordvest, som vi forventer vil kunne tiltrække mange interesserede virksomheder og borgere, sagde borgmesteren i sin tale.

Flere nyheder
Det var i det hele taget en tale, der præsenterede flere mindre nyheder.

Erhvervsforsøget Hop-In, der giver 7. klasseselever en uges smag på livet med en erhvervsuddannelse, udbredes nu også til Skanderborg, Syddjurs og Odder, kunne borgmesteren afsløre. Og sidste års sløjfning af byggesagsgebyret blev fulgt op af en afskaffelse af det statslige administrationsgebyr for erhvervsaffald - i første omgang blot i indeværende år.

- Vi vil langt hellere bruge kræfterne på at skabe udvikling, vækst og god service tæt på borgerne end på at administrere tåbelige ordninger. Det er et brugerfinansieret område – og der er nu et så stort overskud på kontoen, at pengene kan finansiere et afgiftsfrit år, sagde Kirsten Terkilsen.

Det betyder, at virksomhederne i 2017 sparer 550 kr.

Slutteligt meddelte hun også, at erhvervsafdelingen til foråret foretager et generationsskifte. Erhvervschef Johannes Grane Larsen afhænder efter 10 år jobbet til nuværende erhvervskonsulent Anders Killmann Petersen, men vil fortsat være at finde hos Hedensted Erhverv for at skabe en glidende overgang.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier