Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Private kræmmere, der har lejet sig ind i Byens Bazar, fik tirsdag travlt med at hente sagerne hjem. I løbet af tirsdagen blev alle lejere ringet op med beskeden om, at butikken lukker, og de har nu indtil i morgen til at hente deres ting. Foto: Søren E. Alwan
 Private kræmmere, der har lejet sig ind i Byens Bazar, fik tirsdag travlt med at hente sagerne hjem. I løbet af tirsdagen blev alle lejere ringet op med beskeden om, at butikken lukker, og de har nu indtil i morgen til at hente deres ting. Foto: Søren E. Alwan

Byens Bazar er lukket efter fallit - hent varerne senest i morgen

Publiceret: 11.01.2017 17:30
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Nu har vi kørt i 11 måneder med underskud - hamrende stort underskud.

- Og nu har vi ikke flere penge, lyder det fra Niels Peter Frederiksen, manden i spidsen for det selskab, der har drevet Byens Bazar i Horsens siden februar sidste år.

Han tog tirsdag eftermiddag imod lejere - og en del verbale øretæver - i indgangen til det store butikslokale på Høegh Guldbergsgade 1, hvor alle har kunnet leje en stand til salg af diverse lopper. Personale i butikkken har sørget for at arbejdet med at sælge varerne, og for det har de private kræmmere betalt en kommision til butikken på 15 pct.

Hent helst i dag
Men de kræmmere, der senest har haft varer til salg i butikken, fik tirsdag travlt med at hente dem.

- Vi blev ringet op for en time siden og fik at vide, at vi skulle hente vores ting inden kl. 20 i aften, lød det fra flere, som Horsens Folkeblad mødte i butikken mellem reoler og flyttekasser tirsdag eftermiddag.

- Vi er i gang med at ringe rundt og har nu fået fat i langt de fleste, sagde Niels Peter Frederiksen, som i løbet af dagen valgte at forlænge fristen for kræmmerne med et døgn - så de nu har frem til onsdag kl. 20 til at hente deres habengut.

- Men helst i dag, tilføjer han.

Kun en brøkdel i Horsens
Niels Peter Frederiksen driver også Byens Bazar i Silkeborg og to steder på Sjælland.

- Og det går godt i alle de andre butikker. De er altid fuldt booket, og der er gang i salget. I Horsens har begge dele desværre manglet.

- Der har været masser af søde lejere, og mange horsensianere har da også taget godt imod konceptet, men kun en brøkdel af, hvad der skal til, forklarer Niels Peter Frederiksen, som i morges informerede og afskedigede sit personale - to faste deltidsansatte og et par ungarbejdere.

- De har gjort det fantastisk, og vi har givet konceptet en chance, så længe vi kunne. Men nu er der ikke flere penge at kaste i det, siger indehaveren.

Får en plads i Silkeborg
Han har ikke indgivet konkursbegæring, men kassen er tom, oplyser han, og derfor er der heller ingen lejere, der får penge tilbage for den standleje, de har forudbetalt.

- Vi tilbyder, at de kan få en stand i vores butik i Silkeborg i den tid, de har betalt for, plus en uge i kompensation for besværet. Og moderselskabet sørger for, at de får penge for de varer, der er solgt i Horsens, men endnu ikke afregnet.

- Det er det bedste, vi kan tilbyde, og heldigvis er mange af lejerne forstående og tilfredse med den kompensation. Der er desværre også masser, der skælder ud, og det tager vi til os. Men i hvert fald tilbyder vi noget, og vi giver dem en chance for at hente deres ting - modsat flere konkurrenter, som bare pludselig har lukket og slukket, lyder det fra en ærgerlig Niels Peter Frederiksen.

- Det er dødærgerligt. Jeg er faktisk rigtig ked af det, siger han.

Varer, der ikke måtte være hentet onsdag kl. 20, vil virksomheden selv flytte til forretningen i Silkeborg, så lejerne har mulighed for at hente dem der, oplyser indehaveren.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier