Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 
 

Politikere er trygge ved ny ambulanceordning

Publiceret: 09.01.2017 06:23
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Siden 1. januar er det paramedicinere, der skal rykke ud ved alvorlig sygdom eller færdselsulykker i Fredericia, Vejle og Middelfart kommuner. Men der er ingen garanti for, at det er paramedicinerne der kommer, for ambulancer fordeles efter hvem er nærmest-princippet.

- Det skal være den nærmeste ambulance, som kører til ulykkessted eller sygdom. Sådan har det altid været, og sådan bliver det fortsat, siger Peder Hvejsel (V), medlem af det præhospitale udvalg i Region Syddanmark.

Nye procedurer
Udvalget drøfter på sit kommende møde den 9. januar procedurerne i forbindelse med de nye paramedicinerambulancer og indstillingen er, at det er kortest afstand, der afgør, hvilken ambulance der sendes.

Hvis situtionen er alvorlig, og man skønner, at der er behov for en ambulance med paramedicinere, så bliver den sendt til stedet, hvis den kan være fremme lige så hurtigt som en anden.

Det vil ske uden hensyntagen til pauser, opgavetid og overtid, hvis det sundhedsfagligt vurderes, at det vil være en fordel med paramedicinerkompetencer, fremgår det af dagsordenen.

- Så jeg mener, at vi er godt hjulpet med den nye ordning, siger Peder Hvejsel.

Spørgsmål: Men i princippet kan paramedicinerambulancen være på en anden opgave, når der er behov for deres kompetencer?

- Det kan de principielt, men det er ikke anderledes, end da vi havde en ambulancelæge Mogens Zarling. Han kunne heller ikke være to steder på en gang.

SPørgsmål: Men han var mere fleksibel?

- Det er rigtigt, men jeg mener ikke, at der er grund til at bekymre sig. Vi har dygtige ambulanereddere på alle vores ambulancer, og der er en del, der har paramedicinerkompetence. Desuden er der stadig lægebilen fra Kolding Sygehus, som en del af beredskabet, siger Peder Hvejsel.

Det fremgår af dagsordenen, at paramedicinerambulancerne indgår i driften på lige fod med almindelige ambulancer. Men fra årsskiftet har paramedicinerambulancerne ikke opgaver med patienttransport.

Tryg ved løsning
Susanne Eilersen (DF) har spurgt ind til det nye akutberedskab, og hun føler sig også tryg ved løsningen.

- Det er den bedste løsning, vi kunne opnå i forhandlingerne med regionen. Desuden ville Mogens Zarling gerne på pension, og det har jeg fuld respekt for, siger hun.

Spørgsmål: Men hans kollega fra Vestfyn ville gerne fortsætte?

- Det er rigtigt, men det er regionen, der har opgaven, og i spareforhandlingerne, så var løsningen med paramedicinerne den bedste, vi kunne opnå, og jeg har tillid til, at det vil fungere, siger Susanne Eilersen.

Paramedicinerne har fået nyt udstyr og nye kompetencer. Blandt andet har de mulighed for at afslutte behandlingen af patienterne, så det ikke er nødvendigt at skulle køre til sygehuset med patienten.

Det nye udstyr er på vej ud til Responce-stationerne i Fredericia, Vejle, Middelfart og Give.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier