Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Der er masser af plads i den tidligere tegnestue på Nama. Der bliver plads til op mod 20 motionsmaskiner, motionscykler, løbebånd med mere. Foto: Morten Pape
 Henning Berg har i de senere år selv dyrket meget motion. - Tidligere var jeg ikke i god form, og jeg havde rygproblemer, men i dag ved jeg, at motion kan betyde meget for ens velvære, siger han. Foto: Morten Pape
 Der er masser af plads i den tidligere tegnestue på Nama. Der bliver plads til op mod 20 motionsmaskiner, motionscykler, løbebånd med mere. Foto: Morten Pape

Fitnesscenter på vej i den gamle fabrik

Publiceret: 09.01.2017 06:36
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Et usædvanligt projekt er i gang i Nr. Snede. Der sker ting og sager i den tidligere maskinfabrik Nama på Spættevej.

Her er den 57-årige Henning Berg begyndt at indrette et fitnesscenter i fabrikkens tidligere tegnestue - et stort, højloftet lokale, der kan rumme mange motionister.

Henning Berg forventer, at han kan åbne det nye fitnesscenter 1. marts.

Navnet bliver kort og godt ”Nørre Snede Fitness”, da der er tale om et selvstændigt projekt, der ikke har nogen tilknytning til de store fitnesskæder.

Muligheden for at indrette fitnesslokalet opstod, da selskabet Nørre Snede Byinvest ApS gik i gang med at planlægge et stort boligprojekt, der omfatter den gamle fabrik og nogle omkringliggende arealer.

Boligprojektet er endnu kun i sin vorden, og det varer et godt stykke tid, før ”spaden sættes i jorden”.

Derfor kan nogle af de tidligere virksomheds-lokaler bruges til andre formål i en periode på et år eller mere - og det er her, at Henning Berg kommer ind i billedet.

I gang med oprydning
- Jeg har nu tegnet en lejekontrakt på et år med Nørre Snede Byinvest, fortæller Henning Berg, der er godt i gang med at rydde op og gøre rent i fabrikslokalerne.

Også arealerne udenfor får en kærlig hånd. Vildtvoksende buske og træer fjernes, og det er tiltrængt, da Nama har stået mere eller mindre tomt de sidste to år. Henning Berg har derfor fået en vicevært-funktion, så stedet kommer til at se ordentligt ud.

- Jeg har selv dyrket meget styrketræning og fitness i en årrække, og det har givet mig inspiration til centret. Tidligere var jeg ikke i god form, og jeg havde rygproblemer, men i dag har jeg det godt, og jeg ved derfor, at motion kan betyde meget for ens velvære, siger Henning Berg.

Han har tidligere arbejdet som lastbilchauffør gennem 25 år, men er i dag ansat ved Give Stålspær, og det vil han fortsætte med.

Den gamle Nama-fabrik skal på et tidspunkt rives ned.

Maskinerne er bestilt
Henning Berg har derfor en plan om et samarbejde med Nørre Snede Hallen. Tanken er at opføre en tilbygning til Nørre Snede Hallen, og her kan Nørre Snede Fitness så få et permanent hjem. Det er de langsigtede planer.

Nu og her gælder det Nama-lokalerne, og efter oprydningen og rengøringen bliver det tid for installation af motionsmaskinerne:

- De er bestilt. De bliver afskibet fra New York 30. januar, siger Henning Berg.

Planen er at indrette cirka en snes ”motions-stationer” i det store tegnestue-lokale. Desuden skal der installeres brusekabiner, og et af de tilstødende lokaler skal bruges som opholds og hyggerum.

- Jeg har udelukkende fået positive reaktioner på projektet, og jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg er også glad for, at vi kan få fornøjelse af de gamle Nama-bygninger i en periode, siger Henning Berg.

Som medlem af lokalrådet i Nr. Snede følger Henning Berg med i tingene, og han fornemmer, at der er en boblende optimisme i byen:

- Der sker noget med blandt andet boligprojekterne og udvidelsen og moderniseringen af skolen, siger han.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier