Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Horsens Svømmeklub er vokset de seneste år, og i december kulminerede det med oprykningen til svømmeligaen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
 Horsens Svømmeklub er vokset de seneste år, og i december kulminerede det med oprykningen til svømmeligaen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Horsens Svømmeklub er med i kapløbet om fornemme titler

Publiceret: 09.01.2017 14:33
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Horsens Svømmeklub jublede i december over, at klubben til de danske holdmesterskaber hentede den fjerde oprykning i træk og avancerede til svømmeligaen.

Resultaterne er skabt via en stærk og bred konkurrenceafdeling, og det er ikke gået ubemærket hen i svømme-Danmark. I lighed med en række andre specialforbund afvikler Dansk Svømmeunion et award-show for at hylde de bedste præstationer i 2016.

Showet bliver afviklet i Cirkusbygningen 1. februar, og Horsens Svømmeklub er nomineret i to kategorier.

Parasvømning
Først og fremmest er klubben med i kapløbet om prisen som årets klub. Prisen gives til en klub med et projekt, aktivitet og/eller et initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke klublivet i Dansk Svømmeunion.

I begrundelsen for Horsens’ nomineringer lyder det bl.a.:

”Horsens Svømmeklub har i det seneste år mærket, at målrettet arbejde med foreningsliv og træningsmiljø giver resultater både sportsligt og socialt. De sportslige resultater kommer eksempelvis til udtryk på seniorsiden, hvor Horsens Svømmeklub på tre år kravlet op fra top 20 til top 5 i vest, og 4. division er skiftet ud med 1. division.

Horsens Svømmeklub damper af kreativitet - og med udspring i et godt klubmiljø, en solid bestyrelse samt dygtige og engagerede instruktører satses der nu også på talentudvikling inden for parasvømning. De første er godt i gang, og vi er slet ikke i tvivl om, at flere af fremtidens paraolympiske svømmestjerner får deres start her i Horsens Svømmeklub, hvor integration på klubbens konkurrencehold er og vil blive en naturlig ting.”

Masser af medaljer
Klubbens cheftræner Jan Løth Andersen er også nomineret i kategorien årets årgangs-/juniortræner.

”Jan har æren for, at Horsens Svømmeklub siden Jans ansættelse i 2013 har været i rivende udvikling. Konkurrenceafdelingen er i dag på 120 svømmere fordelt på seks hold fra alderen 8 år til 30 år. Klubben er rykket op fire år i træk og gået fra 4. division til Svømmeligaen. Desuden har Horsens formået at hente medaljer og mesterskaber ved alle nationale mesterskaber,” lyder begrundelsen.

Åårets svømmeklub findesved en åben afstemning på nettet, mens trænerkåringerne bliver afgjort ved, at landets svømmetrænere stemmer på deres foretrukne kandidat.

Ottesen i stærkt selskab
Vejle Svømmeklubs Jeanette Ottesen er med i kapløbet om at blive årets damesvømmer. Hun er nomineret sammen med Pernille Blume og den danske 4x100 holdmedley fra OL. Sidstnævnte var både Jeanette Ottesen og Pernille Blume en del af, så der er to chancer, selv om det bliver svært at konkurrere med Pernille Blumes OL-guldmedalje. Til gengæld viste Jeanette Ottesen i efteråret sin store styrke ved at vinde en stribe World Cup-afdelinger.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier