Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Horsens. Enhedslisten er alene om at sige fra

Publiceret: 09.01.2017 09:39
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Nivi Poulsen, Lindeparken 14, Horsens, medlem af Enhedslisten

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
det være sig Nordhavn, rådhusrokade og andet, der følger med.

Alle undtagen Enhedslisten har ved at indgå i budgetaftale 2017 bundet sig til at stemme for diverse rammelokalplaner, herunder Nordhavnen.

Planerne kaldes visionære, men tenderer til at være kopi af andre byers tiltag. Det er langtfra betydningen af visionært, i hvert fald ikke sidst jeg slog det op i ordbogen. For mig er visionær at gå foran og ikke at traske i andres fodspor.

I Horsens Folkeblad 6. januar fremhæver Jette G. Kristensen Venstres Martin Ravn som den eneste i byrådet, der kan tænke selvstændige tanker i forbindelse med Nordhavnen.

Retfærdigvis skal det nævnes, at Enhedslisten som det eneste parti i byrådet tydeligt har sagt fra og sat handling bag ord - ved blandt andet ikke at indgå i budgetforliget. Her var Venstre og Martin Ravn en del af den samlede flok, som mere eller mindre ukritisk tilsluttede sig planer om Nordhavn med videre. Efterfølgende har Venstre tilsyneladende fundet ud af, at de måske har sovet lidt i timen.

Sandheden er, at Venstre har bundet sig til at stemme for rammelokalplanen på Nordhavnen, ligesom alle de øvrige budgetforligspartier.

Enhedslisten sov derimod ikke i timen og sætter handling bag vores holdninger. Vi både kan og vil stemme imod lokalplanen i dens nuværende form.

Enhedslisten synes, retningen for byen generelt i øjeblikket er forkert, og der kan herske stor tvivl, om der er dét økonomisk ansvarlige regnestykke, som Martin Ravn efterlyser i sit læserbrev af 5.1. Vi kan ikke få øje på det! Vi ser bestemt gerne en fortsat udvikling af Horsens - men det skal være en god og gennemtænkt udvikling og ikke bare en dårlig kopi af andre byers uheldige tiltag, eller ukritisk accept af investorers planer. De store ”visionære” planer skal hænge sammen økonomisk også på den lange bane. Ellers er borgerne til grin for egne skattekroner langt ud i fremtiden, og velfærden i Horsens kommer til at betale regningen.

Så ærlig talt - Jette G. Kristensen har ret i, at der kun er to partier i byrådet. Det ene er de forenede byrådspartier - det andet er Enhedslisten!

Seneste web-tv


  Seneste gallerier