Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Horsens. Ambitiøs og modig plan

Publiceret: 09.01.2017 09:39
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, formand og byrådskandidat for SF i Horsens Kommune

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
På byrådsmødet den 13. december blev den samlede udviklingsplan for midtbyen – også kaldet midtbystrategien – fremlagt for og vedtaget af byrådet.

Midtbystrategien er både opløftende og inspirerende læsning, og så er det en sand fornøjelse, at konstatere, hvor mange mennesker og grupperinger i lokalsamfundet, der har været en del af den åbne udviklingsproces omkring strategien.

Det er ambitiøst og modigt, at der på denne måde fremlægges en samlet plan for den fortsatte udvikling af Horsens midtby. Og med områdefornyelsen af Horsens Midtby Øst, som også blev fremlagt og vedtaget på byrådsmødet, så viser vi, at vi også på et meget konkret plan er parate til at gå i gang med arbejdet fra en ende af.

Horsens er og skal være en kommune i udvikling. Det er hemmeligheden bag de seneste mange års fremskridt for byen og kommunen.

Nu er turen kommet til en gennemgribende modernisering og fremtidssikring af midtbyen både hvad angår by- og erhvervsudvikling, men også i forhold til Horsens som studieby.

Det er et kæmpeprojekt, men kan også blive det største skridt frem for kommunen siden Horsens gik fra at være kendt som fængselsby til at være kendt som kulturby.

I SF ønsker vi at den fremtidige udvikling af byen også sker på et grundlag, hvor mangfoldighed, almene boliger, bæredygtighed, miljø, klima og klimatilpasning bliver en integreret del af planlægningen, og hvor cyklisme og kollektiv trafik er naturligt tænkt ind i fremtidens løsninger. Og det er lige præcis det, der er tale om med midtbystrategien.

Vi skal ikke stå stille og hvile på fortidens bedrifter. Vi skal tænke fremad og handle fremtidsrettet. At tænke og handle på denne måde indebærer også forandringer, som i implementeringsfasen kan være trælse, men det er disse forandringer, som mange år ud i fremtiden vil komme til at definere Horsens som en kommune, der fortsat tør satse på udvikling og fremdrift.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier