Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Horsens. Så fik byrådet markeret sig

Publiceret: 09.01.2017 09:39
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Thorkild Overgaard, Stensballe Strandvej 14, Horsens

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Det er meget trist at se, hvordan den gode udvikling, Horsens har været inde i arkitektonisk, bliver ødelagt på så kort tid.

Siden middelalderen har byen ligget i god harmoni med omgivelserne i bunden af den smukke fjord. Den har så nogenlunde overlevet både krige og brande i tidens løb, og væksten er sket organisk. Men mammon er værre end kriges hærgen, og ild giver tab, men ikke nødvendigvis varige mén.

Det er en fejltagelse at tro, at en større by nødvendigvis skal være grim, og det er forkert at tro, at noget, der kan sælges, også er godt, som borgmester Peter Sørensen udtaler til Horsens Folkeblad den 29. december 2017.

Tag f. eks. et kig på Stockholm fra vandsiden. Det er da vist en stor by, selvom man har bevaret både profil og identitet i den gamle by. Havnetrekanten er nu for altid ødelagt, og Hack Kampmanns gamle bygning er skændet. Både de naturlige proportioner og havnemiljøet er ødelagt, og man agter åbenbart at fortsætte ødelæggelserne på Nordhavnen. Og kommer man fra fjordsiden, møder man allerede nu Danmarks (formodentligt) grimmeste indsejling, garneret med en losseplads og en skrotplads. Og nu altså også store skrumler, hvis det står til byrådet.

Det er ansvarsfralæggelse at lade det være op til udvalgte tegnestuer at komme med forslag til bebyggelse. De leverer jo, hvad der bliver bestilt. Har man bestilt en Big Mac, får man en Big Mac. Det er alene en politisk beslutning at berøve Horsens dens identitet som middelalderby. Vil man partout bygge i højden, bør byggerierne trækkes væk fra den gamle bykerne og fjorden. Det er i de gamle miljøer, byens kvaliteter ligger. Det er dér, folk trives. Og det er dét, folk gerne vil se. Også udenbys folk. Folk med interesse for gejsere tager alligevel ikke til Horsens. De tager til Island.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier