Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Majblomsten, Skovmærket og Martsviolen i Egebjerg skyder op på arealet mellem Skovvej, Egebjergvej og Skanderborgvej. Det er marken nederst i midten.Foto: Lars Juul
 Majblomsten, Skovmærket og Martsviolen i Egebjerg skyder op på arealet mellem Skovvej, Egebjergvej og Skanderborgvej. Luftfoto: Horsens Kommune
 Majblomsten, Skovmærket og Martsviolen i Egebjerg skyder op på arealet mellem Skovvej, Egebjergvej og Skanderborgvej. Det er marken nederst i midten.Foto: Lars Juul

Stor interesse for nye grunde

Publiceret: 09.01.2017 17:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Der er kommet gang i salget af byggegrunde i nyudstykningen Egebjerggårdsvej, som kommunen skød i gang 6. juni sidste år.

Salget har fået en sløv start, men nu er seks af de 47 grunde solgt, og af dem er køberne af de fem klar til at stikke spaderne i jorden og påbegynde byggeriet, oplyser Mette Munk Lauritsen, der er salgskonsulent i Horsens Kommunes erhvervs- og vækstteam.

- Jeg synes, vi har at gøre med et attraktivt område her. Det ligger tæt på E45, lige uden for Horsens og med vuggestuer, børnehaver, folkeskoler og indkøbsmuligheder lige i nærheden, siger Mette Munk Lauritsen.

Forklaringen på, hvorfor det hidtil har stået stille med salget, skal findes i den rækkefølge, kommunen har gjort tingene på.

- Der var stor efterspørgsel på grunde i området, så vi købte jorden og udbød dem som et forsøg, før den var byggemodnet. Det viste sig at være forkert og ingen succes. Jeg satte et stort skilt op derude sammen med en kasse med kort over området, men folk har svært ved at orientere sig, når der hverken er veje eller skelpæle. Særligt, hvis de ikke kender området i forvejen, forklarer hun.

- Samtidig var folk fra museet i gang med at grave, og de fandt nogle ting, som forhalede processen en anelse. Nu er byggemodningen altså færdig, det er blevet godt og jeg får mange henvendelser. Jeg viser jævnligt rundt derude, og det første byggeri sættes i gang 16. januar. De andre følger kort efter.

Lokale og tilflyttere
Boligområderne har fået vejnavnene Martsviolen, Majblomsten og Skovmærket. De ligger i grønne omgivelser mellem Egebjergvej, Skovvej og Skanderborgvej.

Det er unge børnefamilier, der har købt de første seks grunde, og der er både folk fra lokalområdet og tilflyttere.

Mette Munk Lauritsen forventer, at de resterende grunde bliver solgt inden for en overskuelig fremtid, da erfaringen viser, at der kommer gang i grundsalg, så snart de første huse begynder at tage form.

- Vi ser ofte, at ingen har lyst til at være de første, for kommer der nu andre også? Her er der fem købere, som har slået til samtidig, siger hun.

Det er første gang, kommunen udbyder grunde i Egebjerg, siden de solgte grundene i Egeparken.

I lokalplanen for området er der i alt mulighed for at bygge 140 boliger.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier