Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 To hoteldronninger med mange minder. Grethe Nygaard og datteren Jytte får i disse dage kigget en del i deres gamle scrapbøger med udklip fra årene, der er gået. Her har de fundet en artikel, der handler om alle de fire kendte Nygaard-kvinder - Grethe, Jytte, Helle og Dorthe, der allesammen er i hotelbranchen den dag i dag. Foto: Peter Hald
 To hoteldronninger med mange minder. Grethe Nygaard og datteren Jytte får i disse dage kigget en del i deres gamle scrapbøger med udklip fra årene, der er gået. Her har de fundet en artikel, der handler om alle de fire kendte Nygaard-kvinder - Grethe, Jytte, Helle og Dorthe, der allesammen er i hotelbranchen den dag i dag. Foto: Peter Hald

Hoteldronninger fejrer jubilæum

Publiceret: 08.01.2017 06:49
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Nytåret har en helt speciel betydning for Hotel Pejsegården.

Det var nemlig ved nytårstid for 45 år siden, at hotellets nuværende ejer, Grethe Nygaard, overtog det dengang nybyggede hotel.

Derfor er der i disse dage jubilæumsstemning på Pejsegården, og der blev gjort noget særligt ud af den traditionelle nytårsfest.

- Det gik fantastisk. Der kom 420 gæster. Violinisten Kim Sjøgren spillede - og vi fik oven i købet set dronningens nytårstale på to storskærme, siger Jytte Nygaard, der er direktør for det navnkundige hotel - og Grethe Nygaards datter.

Når Jytte Nygaard fremhæver nytårstalen, skyldes det, at personalet på Pejsegården, blandt andre Jyttes mand Erik, trods det meget omtalte signalnedbrud hos teleselskabet YouSee fik held med at få streamet talen via computer og op på storskærmene, så de mange gæster ikke gik glip af dronningen.

77-årige Grethe Nygaard følger aktivt med i den daglige drift og er som nævnt stadig ejer af Pejsegården, men hun har overladt styringen til datteren:

- Det er Jytte, der bestemmer. På et stort hotel som dette skal der kun være én, der bestemmer, fastslår Grethe Nygaard, der bor i et anneks ved hotellet.

- Jeg er glad for at bo så tæt på så jeg kan følge med. Jeg kan jo godt lide, at der er gang i tingene, siger Grethe Nygaard, der tidligere boede i Aale.

Hun og Jytte går allerede og glæder sig til det store 50 års jubilæum om fem år, men de har dog ikke lagt detaljerede planer endnu.

Minderne lægges frem
Grethe Nygaard har mange gode minder fra de mange år på Pejsegården, og hun deler gerne minderne med hotellets gæster.

I den kommende uges tid bliver jubilæet fejret med en stribe middags-arrangementer på Pejsegården fra i morgen og frem til på fredag, hvor gæsterne allerede er godt i gang med at bestille borde - ikke mindst fordi priserne er ligesom i gamle dage og svarer til tallet i jubilumsåret. Og på bordene i Pejsegårdens restaurant ”Dillen” vil Grethe Nygaard placere sine scrapbøger med avisudklip og billeder fra de forgangne 45 år. Det er munter og interessant læsning - ikke mindst den scrapbog, der indeholder klip og minder fra Grethe Nygaards 25 års jubilæum.

Pejsegården har altid været kendt for de store fester og ikke mindst de navnkundige revyer, hvor det i de første 26 år var Østjysk Musikforsyning, der stod for showet. Det har betydet, at der i årenes løb har været mange af Danmarks mest kendte og populære skuespillere, sangere og musikere på besøg - Dirch Passer, Poul Reichhardt, Bjørn Tidmand, Birthe Kjær, Jesper Klein og mange, mange andre.

- Jeg lever sjovt. Det er lige så godt som at leve sundt, siger Grethe Nygaard med et finurligt smil.

- Jeg har altid holdt meget af hotelbranchen, tilføjer den 77-årige hoteldirektør, der oprindeligt er uddannet som kok.

Hendes tre døtre - Jytte, Helle og Dorthe - har fulgt samme vej.

Jytte Nygaard er som bekendt direktør for Pejsegården og stedets daglige leder. Helle driver Øster Højest Kro, og Dorthe driver Hotel Harmonien i Haderslev.

Fascinationen af hotel- og restaurationsbranchen er gået videre til de tre kvinders sønner. Jyttes søn Michael er kok, og det samme er Dorthes søn Mark og Helles søn Michel.

Tiden vil så vise, om de nye generationer i familien følger efter. Potentialet er der i hvert fald:

- Ja, jeg har jo fire oldebørn, siger Grethe Nygaard stolt.

Hun er også stolt af datteren Jytte, der har formået at holde Pejsegården godt kørende.

- Jeg er glad for, at det er Jytte, der leder Pejsegården og ikke en eller anden fremmed direktør - så havde jeg måske solgt forlængst. Jytte har gjort det fantastisk, og jeg hører jo rundt omkring, at folk er glade for Pejsegården, siger Grethe Nygaard.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier