Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Simon Andreasen kører i mål som suveræn dansk mester for andet år i træk. FOTO: Axel Schütt
 Simon Andreasen kører i mål som suveræn dansk mester for andet år i træk. FOTO: Axel Schütt

OL-rytter var hurtigst i Odder

Publiceret: 08.01.2017 19:42
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Selv om den 19-årige fynbo Simon Andreasen er Danmarks største navn i mountainbike, var han også på toppen, da Danmarks bedste cykelcross-rytter skulle kåres i Odder søndag.

- Det var anden gang, jeg stillede op til senior-DM i cykelcross, og det var mit andet danske mesterskab, men ellers er det mountainbike, jeg satser mest på, sagde Simon Andreasen efter sin sejr. Han havde et enkelt styrt undervejs.

- Vi satser også på ham, nemlig til OL i Japan i 2020, sagde Danmarks Cykel Unions formand Henrik Jess Jensen. Og det er også i mountainbike, da cykelcross ikke er på OL-programmet.

Sebastian Fini forsøgte at følge Simon Andreasen på de ni omgange på den 2,5 km lange rute i Odder.

- Jeg fulgte Simon, men kom ud for et styrt på sidste omgang. Det kostede mig 10 sekunder, men jeg påstår nu ikke, jeg havde slået ham, sagde Sebastian Fini, der også kørte et flot løb.

Både Simon Andreasen og Sebastian Fini kørte for første gang i Odder, men begge gav udtryk for, at det var en god rute.

Kenneth Hansen havde to sejre på ruten i Odder fra de seneste to år. Han besatte tredjepladsen, mens Joachim Parbo fra Aarhus, der stillede op til DM for 16. gang, besatte fjerdepladsen.

Simon Andreasen, der var U19 juniorverdensmester i 2014 og 2015 og europamester i U19 i 2014, forbereder sig til VM.

- Vi kører et World Cup-løb en uge før VM, og her laver jeg min målsætning. Lige nu er det mit mål at komme blanmdt de 10 bedste, men jeg håber at slutte endnu højere end nr. 10, sagde Simon Andreasen, der blev nr. 34 ved OL i mountainbike, hvor han sluttede foran selveste Peter Sagan.

- Det var en spektakulær og teknisk svær rute, der sikrede en reel konkurrence om DM, og jeg er stolt over, at vi fik set et højt dansk niveau, sagde DCU-formand Henrik Jess Jensen.

Det var en vellykket arrangement, hvor alt klappede - undtagen publikum. Der var mange tilskuere, men de var forsynet med huer og handsker, og de, der havde glemt handsker, holdt hænderne i lommen.

Borgmester Uffe Jensen fulgte arrangementet og var meget tilfreds.

- Jeg er imponeret over de mange frivillige kræfter i Odder Cykelklub, og det er dejligt at have et DM i et bynært område. Banen er større, end jeg havde regnet med, og det var flot at se den smukke bane, sagde Uffe Jensen.

Mads Christensen, Odders største cykelnavn gennem tiderne, var blandt tilskuerne.

- Jeg har ikke licens som cykelrytter længere, men da jeg var ungdomsrytter, var jeg med til DM i cykelcross og vandt, fortalte den tidligere prof-rytter.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier