Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Velfærdsydelser. EU bør tænke sig godt om

Publiceret: 06.01.2017 06:45
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Torben Busk, Sundgårdsvej 18, Horsens
Lige nu drøftes reglerne for EU-borgernes adgang til velfærdsydelser i andre EU-lande. Buketten består ikke kun af røde roser.

På den positive side. Det skal ikke længere være muligt at komme til Danmark nogle uger og plukke jordbær, og så tage hjem med danske dagpenge. Kommissionen lægger op til, at der minimum skal være arbejdet i 481 timer, hvilket er ca. 100 timer mere end de nuværende danske regler. EU er også på vej med en markering af, at vandrende EU-borgere, der ikke kan forsørge sig selv, og som ikke har arbejdet i det pågældende land, hverken har ret til ophold eller sociale ydelser.

På den negative side. EU vil udvide den periode, som en arbejdsløs må tage dagpenge med til et andet EU-land fra tre til seks måneder.

Der lægges også op til, at Danmark skal betale arbejdsløshedsunderstøttelsen, hvis en person med fast adresse i f.eks. Tyskland, har arbejdet i Danmark. Alene spørgsmålet om, hvordan man kan sikre sig, at den pågældende udlænding virkelig står til rådighed for arbejdsmarkedet, bliver vist i sig selv en temmelig bureaukratisk udfordring.

Indeksering af børnechecken er nu taget helt af bordet. Den faldt med briternes nej til EU. Det hele var ellers forhandlet på plads. Men nu skal man starte forfra, og det bliver op ad bakke. Det burde ellers både være indlysende og rimeligt, at det er omkostningsniveauet i det land, hvor børnene rent faktisk opholder sig, der bør afgøre checkens størrelse.

Og så den helt aktuelle og groteske sag hvor den mor eller far, der har bortført et fælles barn til udlandet, har krav på børnebidrag fra den far eller mor, som har ”mistet” sit barn.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier