Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Hestesport. Godt nytår til Billund Trav

Publiceret: 06.01.2017 06:45
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Niels J.S. Krog, Nørremarksvej 160, Vejle
Jeg har om nogen involveret mig i sagen omkring Billund Travbanes eksistensgrundlag. I avisen fredag kunne jeg så læse, at man på grundlag af lovændringer vedrørende hestesportens eksistensgrundlag er meget optimistiske i ledelsen for Billund Trav. Det er den første orientering om banen, jeg har fået siden samme tid sidste år.

Jeg har svært ved at få øje på årsagen til optimismen. Travaktiviteterne er halveret i forhold til tidligere på grund af, at økonomien er forringet tilsvarende eller mere. Nu bebuder man så andre aktiviteter, hvilket jeg har svært ved at tro på, for det er jo sådan, at man skal investere for at øge aktiviteterne, og hvor kommer de penge så fra?

Noget andet er så tilliden til solidariteten inden for travsporten i Danmark, som alt andet lige må ligge på et meget lille sted, når egen landsorganisation har fremlagt planer om, at man skal nedlægges, for at de øvrige i organisationen skal vedblive at få tilskud.

Det tredje, jeg ser med skepsis på, er Billund Travs eget aktivitetsniveau og organisation.

Efter en workshop-dag sidste forår, var der planer om mange ting. Bl.a. skulle støtteforeningen blive aktiv, hvorfor jeg og flere andre meldte os ind, men vi har ikke hørt fra foreningen siden. Jeg har ikke engang fået svar på et brev, som jeg sendte for at få en orientering om, hvad der skete. Mange ting blev foreslået på workshoppen, men jeg kan ikke få øje på, at en eneste ting er sket.

Jeg og mine nærmeste er enige om en ting: Vi vil ikke deltage i noget omkring Billund Trav i 2017, og vi kommer ikke til at være med i noget, med mindre banens ledelse viser, at de kan og vil. Internt har der også været problemer, som bl.a. resulterede i kampvalg om formandsposten på en måde, som er usund for banens eksistens, fordi det handlede om måden, banen bliver drevet på.

Derfor er min overskrift et ønske og ikke en tro på banen, hvilket bl.a. skyldes, at banens direktør i avisen udtrykker tilfredshed med tingenes tilstand på trods af, at halveringen af aktiviteterne fortsætter i 2017.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier