Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Glæden var stor, da Blueskartellets Carsten Mellson ved bluesfestivalen i 2015 kunne annoncere, at Horsens havde vundet værtsskabet til de europæiske mesterskaber i blues, EBC 2017. Nu har arrangementet for alvor taget form, og billetsalget er sat i gang til tre medrivende bluesdage. arkivFOTO: MORTEN PAPE
 Glæden var stor, da Blueskartellets Carsten Mellson ved bluesfestivalen i 2015 kunne annoncere, at Horsens havde vundet værtsskabet til de europæiske mesterskaber i blues, EBC 2017. Nu har arrangementet for alvor taget form, og billetsalget er sat i gang til tre medrivende bluesdage. arkivFOTO: MORTEN PAPE

Horsens skal være vært for Danmarks største blues-event nogensinde

Publiceret: 06.01.2017 13:01
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Jørgen Hasseris
Den største enkeltstående bluesbegivenhed i Danmark nogensinde.

Sådan karakteriserer formanden for Blueskartellet i Horsens, Carsten Mellson, den kommende European Blues Challenge (EBC), som finder sted i Horsens fra 6. til 8. april.

Her dyster bluesbands fra 21 lande om at blive årets vinder. Hvert band får ca. 45 minutter til en mini-koncert, hvor de skal overbevise juryen om deres musikalske kvaliteter – og deltagerne kommer rejsende til Østjylland fra alle ender af Europa: Fra Estland til Portugal; fra Norge til Rumænien.

- Vi har været i gang med forberedelserne, siden vi fik tildelt værtskabet i november 2015. Vi har fået stor og uvurderlig støtte fra ikke mindst Horsens Kommune, men alle lokale aktører, vi har henvendt os til, har bidraget positivt, siger Carsten Mellson.

Thorbjørn Risager varmer op
Selve konkurrencen finder sted i Forum Horsens fredag 7. og lørdag 8. april. De 21 koncerter bliver fordelt over to dage, inden vinderen udpeges sent lørdag aften.

Samtidig kan EBC også mærkes i resten af Horsens, fortæller Carsten Mellson.

- Ikke blot trækker EBC ca. 1200 overnatninger til hotellerne i Horsens. Vi fylder også Kuben på Søndergade med bluesmusik i dagene op til konkurrencen, vi arbejder på at arrangere jam-sessions på KulisseLageret, og dagen før konkurrencen - altså torsdag 6. april - varmer vi op med tre stærke danske bluesnavne på Horsens Ny Teater, oplyser han.

Opvarmningen om torsdagen bliver med de lokale Big O & the Blue Quarters, de gennemrutinerede Blues Overdrive og - som hovednavn - Thorbjørn Risager & The Black Tornadoes, som i disse år er dansk blues’ nok stærkeste eksportvare med masser af koncerter og begejstrede anmeldelser fra hele Europa i bagagen.

Marked og åben midtby
Undervejs kommer Fængslet også i brug.

Det er her, den europæiske bluesunion EBU holder sin generalforsamling lørdag 8. april, og Snedkeriet på Fængslet er begge dage rammen om Blues Market, hvor bookere, bands og agenter fra hele Blues-Europa mødes, skaber kontakter og finder kunstnere til kommende koncerter.

Midtbyen vil også bære præg af blues, for fredag 7. april er der ”Blues Friday” i hjertet af byen, hvor butikkerne holder længe åbent, og der bliver masser af liv og blå vibrationer i midtbyen.

- Vi er godt i gang med at skaffe mange af de frivillige, der er brug for, og vi har fået stor opbakning fra de andre bluesforeninger i Jylland - ikke mindst Crossroads i Vejle, siger Carsten Mellson.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier